Gigstarter Artist & DJ of the Year 2020

Door Het Gigstarter Team op 14-10-2020

Sinds 2014 strijden honderden getalenteerde Gigstarter artiesten en DJs die hun eigen muziek maken, om de felbegeerde titel van Artist en DJ of the Year samen met andere fantastische prijzen binnen te slepen. 2020 is een bijzonder jaar en door COVID-19 organiseren wij een online corona-proof editie. Met ongelofelijke prijzen zoals een cheque van 1000 euro voor de winnende artiest en een cheque van 500 euro voor de winnende DJ. Ben jij er klaar voor?

Corona-proof editie

Normaal gesproken organiseren wij een live concert in hartje Amsterdam. Met artiesten vanuit heel Europa die speciaal over komen vliegen om op een prachtige locatie live te mogen spelen. Door alle maatregelen omtrent het coronavirus hebben wij er dit jaar voor gekozen om dit jaarlijkse evenement dit keer digitaal plaats te laten vinden. Vanaf deze vrijdag heb je de hele week om deel te nemen, we eindigen op 10 december met een spetterend online finale.


Aftermovie Gigstarter Artist of the Year final 2019

Regels van de wedstrijd

Wat is de Gigstarter wedstrijd?

De Gigstarter wedstrijd is verdeeld in twee categorieën. Artiest van het jaar (bands, duo’s en soloartiesten) en DJ van het jaar 2020. Het proces gaat precies hetzelfde te werk voor beide categorieën.
Verschillende stappen van de 2020 wedstrijd:
Deelname periode: Artiesten kunnen deelnemen aan de wedstrijd van 16 oktober tot en met 23 oktober 2020.
Pre-selectie: Een geselecteerde jury maakt een shortlist van alle deelnemende artiesten. Deze shortlist wordt op 2 november 2020 bekend gemaakt.
Tijd om te stemmen!: Vanaf 2 november tot en met 9 november om 12:00 uur, kunnen fans en volgers op hun favoriete artiest die op de shortlist staat stemmen. Om te kunnen stemmen ga je naar het Gigstarter profiel van de artiest of DJ die je wil helpen om bij de top 3 te komen.

Top 3 finalisten: De 3 artiesten en DJ’s met de meeste stemmen krijgen van ons bericht om een live optreden te filmen in niet meer dan 10 minuten en deze te sturen naar het Gigstarter team. Dit filmpje moet uiterlijk 3 december bij het Gigstarter team binnen zijn. De geselecteerde jury zal twee winnaars uitkiezen van de finalisten van zowel de artiesten als de DJ’s.

Online uitzending finale: De top 3 van de artiesten en DJ’s worden uitgenodigd om deel te nemen aan het online evenement op 10 december. Hier worden de winnaars bekend gemaakt en geïnterviewd. Hun live opgenomen filmpje wordt daarnaast ook uitgezonden. Deze livestream kan iedereen bekijken en volgen!

Wat valt er te winnen?

De winnende artiest en DJ, gekozen door de expert jury, dragen de titel Artist of the Year 2020 en DJ of the Year 2020. De Artist of the Year 2020 wint een cheque ter waarde van 1000 euro. De DJ of the Year wint een cheque ter waarde van 500 euro.

Welke artiesten kunnen meedoen?

Wanneer je een openbaar profiel op Gigstarter hebt en in staat bent om een live filmpje op te nemen met eigen muziek van maximaal 10 minuten. Artiesten en DJ's die vorig jaar finalist waren zijn uitgesloten van de wedstrijd.

Ik heb een profiel op Gigstarter, hoe kan ik meedoen?

  1. Log in op jouw Gigstarter profiel en ga naar je Dashboard.
  2. Klik op de meedoen knop op je Dashboard om je in te schrijven in de wedstrijd.
  3. Maak je deelname bekend door dit te delen met de rest van de wereld! Inschrijfperiode begint op: 16 oktober tot en met 23 oktober

Ik heb mij ingeschreven wat nu?

Onder alle deelnemende artiesten zal een jury bepalen welke 30 artiesten en 10 DJ’s er in de shortlist komen te staan. Zij beoordelen de muzikanten onder andere op muzikale kwaliteit. Deze shortlist bevat artiesten met allerlei verschillende soorten achtergronden en/of genres.

Ik ben geselecteerd voor de shortlist, wat nu?

Goed gedaan, je bent een van de gelukkige die geselecteerd is voor de shortlist. Nu kan het stemmen beginnen! Deel je Gigstarter profiel met zoveel mogelijk vrienden, familie en fans om zoveel mogelijk stemmen te bemachtigen.
Stemronde begint op: 2 november tot en met 16 november 12:00 uur

Hoe kunnen mensen op mij stemmen?

Vrienden en fans kunnen stemmen via de link op hun favoriete Gigstarter artiesten profiel die geselecteerd is voor de shortlist. Het is belangrijk om in te loggen op Facebook om jezelf te identificeren (op deze manier weten wij dat elke stem uniek is en ons helpt fraude te voorkomen). We gebruiken alleen de naam en email adres van de stemmer om een uitnodiging te kunnen sturen voor de Artist of the Year finale.

Tot wanneer kunnen mensen stemmen?

Iedereen kan stemmen vanaf 2 november tot en met 16 november 12:00 uur. Op deze datum zullen de 3 finalisten van artiesten en DJ’s bekend worden gemaakt.

Hoe vaak kun je stemmen?

Iedereen kan 1 keer stemmen op 1 artiest. Bijvoorbeeld: je kunt op iedere artiest uit de shortlist 1 keer stemmen. Als wij enige vorm van fraude detecteren, hebben wij het recht om deze gefraudeerde stemmen te verwijderen.

De stemronde is voorbij. Ik ben een van de 3 finalisten wat nu?

Vanaf 16 november heb je tot en met 3 december 12:00 uur om je live opname van maximaal 10 minuten te sturen naar het Gigstarter team. Alleen eigen werk is toegestaan, geen covers ook niet voor DJ’s. Wees oplettend met de kwaliteit van het beeld en geluid. Het is ook toegestaan om dit op te nemen op een vette locatie of in een poppodium. De jury heeft het recht om finalisten te diskwalificeren als de regels niet worden nageleefd. De jury neemt de kwaliteit van het beeld en geluid en creativiteit mee in de beoordeling. Als het filmpje eenmaal ontvangen is door het Gigstarter team dan zorgen wij ervoor dat de jury deze op tijd krijgt. Zij beslissen wie de winnaars van 2020 zijn en wordt dit vervolgens bekend gemaakt tijdens de online finale.

Wanneer vindt de finale plaats?

De online finale van de wedstrijd neemt plaats op 10 december om 19:00 De livestream bestaat uit:

  • Een gestreamd concert van 60 minuten: de pre-recorded live videos van max 10 min van elke finalist zullen worden getoond
  • Live interviews in het Engels
  • De live bekendmaking van de Artist & DJ of the Year 2020

Vrienden, familie, fans, iedereen is van harte uitgenodigd om hun favoriete act te komen aanmoedigen en te zien wie de winnaars worden van deze speciale 2020 editie. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de wedstrijd.

Krijgen finalisten ook een compensatie?

Gigstarter kan helaas niet alle deelnemers voorzien van een compensatie.

Welke artiest heeft vorig jaar gewonnen?

De Belgische Ska band The Happy Suspended was door de jury bekroond tot Gigstarter Artist of the Year 2019. En DJ Savio Damiano, als DJ of the Year 2019. We zijn er trots op dat we zulke getalenteerde acts op ons platform hebben!

stonedThe Happy Suspended & DJ Savio Damiano, Artist & DJ of the Year 2019

Ben jij een artiest?

En heb je geen Gigstarter profiel? Maak dan gratis een volledig profiel aan op Gigstarter, wacht op de goedkeuring van het team en doe mee aan de wedstrijd van 2020:


Create profile


Als je vragen hebt over de wedstrijd, schrijf dan gerust een mailtje naar barbara@gigstarter.nl!

Gerelateerde Gigstarter Blogs:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: artist, competition, contest, djs, musicians