Terugblik op onze ADE 2021 ervaring

Door Het Gigstarter Team op 20-10-2021

Ben jij aan het bijkomen van vijf dagen lang intense muziekevenementen in Amsterdam? Voor electronische muziek gepassioneerden, professionals uit de industrie en het Gigstarter team was deze editie van ADE heel speciaal. Laten we terugblikken op onze kunst & muziek tentoonstelling wat plaatsvond op ons hoofdkantoor, Feel It! De Expo.

Electronische muziek- en kunst tentoonstelling

Feel It! De Expo officieel deel van ADE’s Kunst & Cultuur programma, was een successvolle eerste editie van het evenement. Veel dank aan onze vijf beeldende kunstenaars en twee muziekproducers die een microkosmos creëerden waar je je kon verbinden met de omgeving, tot de kunst en met elkaar. De kunstwerken bestonden uit wandtapijten (Marian Genet), een water- en lichtinstallatie (Michiel Kingma), spuitbus gemixt met media kunst (Cheyla Dortland), fotografie en schilderijen (Lara-Leh Bogaard), en film (Lennox Schmidt). Voor elk van de kunstwerken werd muziek op maat gemaakt door Simone Tijdink en Irwan van Wingerden van Blabla Sounds. Vergeet niet de artiesten te volgen op hun socials!

feel it de expo adeKapa Photography ADE

Live acts

House, Disco & Eclecticisme op woensdag

De vijfdaagse tentoonstelling is afgetrapt op woensdag met als openingsact Amadeus von Tutuian, DJ resident in het Volkshotel te Amsterdam. Tijdens zijn live set werd hij bijgestaan door verschillende muzikanten die Turkse instrumenten bespeelden. Wat een eerste avond!

Fruitige vrijdagavond

Vrijdagavond speelde KIWI CLUB anderhalfuur lang. Ze speelden een geweldige set met ambiance vibes, downtempo chill music, maar ook af en toe de wat hardere beats die richting techno gingen. Als je een uniek live otpreden wilt toevoegen aan je evenement, neem dan contact op met ze via Gigstarter.

kiwi club nlKIWI CLUB live at Vrij Paleis

Reis naar een andere wereld op zaterdag

Dawn of a New World nam ons zaterdagavond mee naar een andere wereld. Hij combineerde en looped zijn arrangementen met percussie, drums, zang en toetsen. Hij was de perfecte match voor de laatste avond van onze kunst- en muziek tentoonstelling. Twijfel niet om zijn Gigstarter profiel en live video’s te bekijken om zijn muzikale universum te ontdekken!

dawn of a new worldlDawn of a new world

Waar heb jij ADE beleefd?

Heb je op woensdag staan swingen in de Chin Chin Club met Bizzey? Of stond je donderdag te viben bij DGTL in de Scheepsbouwloods? Vrijdag genoten van Pleinvrees bij Westerunie? Of bracht je het weekend door in Paradiso? Laat ons weten in de comments welke artiesten en locaties jij hebt bezocht tijdens deze editie van ADE!

Ben jij ook een DJ of live performer?

Meld je dan aan op Gigstarter en maak kans om tijdens Amsterdam Dance Event op te treden volgend jaar!
Meld je aan

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: rave, event, amsterdam, ade, vrij paleis, techno, dance, festival