St. Patrick's Day Picks voor jou

Door Het Gigstarter Team op 15-03-2023

Saint Patrick's Day is een traditioneel Iers feest dat de landsgrenzen heeft overschreden. Tegenwoordig is het een luidruchtige en grappige feestdag geworden in heel Europa, met honderden mensen verkleed in groene tinten, bier drinkend in lokale pubs en luisterend naar Keltische motieven. De Gigstarter crew heeft de tijd genomen om zorgvuldig een selectie van artiesten van over de hele wereld samen te stellen om dit magische feest samen te eren. Breng je groen naar boven met live muziek!


ireland flag
De prachtige Ierse kleuren op St. Patrick's Day

Paracetamol (NL)

Paracetamol maakt van jouw bijeenkomst een feest met energieke dansmuziek. Hun geluid echoot van Ierse jigs, metal klassiekers, Hongaarse folk en jazzloops uit vorige muzieklevens. Paracetamol begon in 2016 met Jan Willem en Rob terwijl er meer muzikanten bij kwamen. Paracetamol maakt van je bijeenkomst een feest met veel energie, denk aan een avondje salsa of tango, maar dan uit West-Europa. Ze reizen van donkere cafés, naar festivals als Castlefest, Burgbordunale (DE) en Le Son Continu (FR).

Paracetamol - Scotty for Lennish

The Wild Murphys (UK)

The Wild Murphys is een heerlijke Ierse covergroep uit het noordoosten van Engeland. De band begon als een duo in 2005 met één simpel doel voor ogen, Ierse muziek spelen die je onmogelijk niet leuk kon vinden. Ondanks het feit dat geen van de leden van de groep uit Ierland komt, hebben The Wild Murphys gespeeld tijdens enkele van de grootste en meest prestigieuze gelegenheden, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar over de hele wereld, waaronder Spanje, Griekenland, Dubai en Duitsland. Ze zijn een van de populairste en drukst bezette Ierse tribute bands in het Verenigd Koninkrijk en spelen overal in het land op privé-evenementen en renbanen.

Galway Girl 2021 Recording

The Red Folks (FR)

Hoewel Frankrijk en Ierland op het eerste gezicht niet zoveel culturele overeenkomsten vertonen, brengt het boeiende geluid van The Red Folks verandering in deze misvatting. Het verbindt folk-rock met bluegrass en Keltische wortels in hun getalenteerde muziek en liedjes. Deze artiesten brengen hun ervaringen en persoonlijke invloeden samen om een eigen authentieke muzikale identiteit te creëren.

Game of Thrones - The Rains of Castamere [Acoustic cover - The Red Folks]

PanKart (BE)

PanKart is een Belgische band uit de provincie Luxemburg. Ze maken een geweldige mix van rock en keltische motieven. De band werd gevormd in 2018, toen de muzikanten uit verschillende verhalen samenkwamen voor een mooi avontuur. Hoewel PanKart begon als een coverband, hebben ze gedurende hun carrière een album uitgebracht met de naam "ORTIBANI". De band heeft niet alleen geverifieerde boekingen en optredens, maar won ook de Gigstarter wedstrijd Artiest van het jaar 2020.

Ortibani by PanKart - Recorded live

Gott Folk! (NL)

Rechtstreeks uit Zweden, het "Ierland van het Noorden", komt het folkduo Gott Folk!. Dit ensemble bestaat uit twee muzikanten: Jos Koning, die nyckelharpa (toetsviool) speelt en Leo de Kruis op Ierse bouzouki en accordeon. Voor wie zeemansliederen vol melancholie maar soms ook vol humor, dans- en drinkliederen en ballades wil boeken, is deze band de juiste keuze. Deze band is niet direct verbonden met Ierland en Keltische muziek, maar hun repertoire bevat een aantal interessante nummers, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Molen Sessie 2021 - Gott Folk!

Ben je al overtuigd door deze geweldige artiesten? Of ben je op zoek naar iets specifiekers? Scroll door onze database door op onderstaande knop te klikken!


Open database


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: St. Patrick's Day, groen, feest, viering, ierland, iers, keltisch, folk, pub, kroeg