Reactivering van livemuziek in Europa

Door Het Gigstarter Team op 22-08-2022

Bij Gigstarter draait alles om transparantie en dat is een van de redenen waarom we graag wat inzichten met je willen delen. Dingen zijn geleidelijk aan weer normaal geworden gedurende het jaar nadat de pandemie de muziekindustrie verschrikkelijk had getroffen, inclusief ons. Maar gelukkig zijn we er de afgelopen maanden in geslaagd om als een Phoenix uit de as te herrijzen! Bekijk enkele van de Gigstarter mijlpalen die we bereikt hebben gedurende dit jaar.

Groeiende Gemeenschap

Heb je het nieuws al gehoord? Onze gemeenschap bestaat uit 11 000 muzikanten en groeit nog steeds! Bovendien is onze PRO gemeenschap in de afgelopen maanden blijven groeien, met een groot deel van onze PRO's gevestigd in Nederland gevolgd door onze Belgische, Spaanse en Duitse markten.


aantal muzikanten GigstarterMeer dan 11 0000 muzikanten in Juli 2022

Exponentiële groei in boekingsaanvragen

In het verlengde van het vorige punt hebben we een samenhangende groei gezien in zowel onze artiesten als onze boekingsaanvragen. In het eerste kwartaal van het jaar zagen we de pandemie-effecten afnemen en begonnen mensen weer echt te genieten van live muziek. In mei hebben we een record gehaald met meer dan 1000 boekingsaanvragen aanvragen in slechts één maand, inclusief de 9 landen waarin we actief zijn. De boekers wilden de Summer of Live echt vieren met live optredens tijdens buitenbijeenkomsten. De boekingen zijn vanaf dat moment niet bergafwaarts gegaan, want we hebben de groei stabiel kunnen houden. Dit laat zien hoe gewenst en nodig live muziek echt is, zeker na de pandemie. Voor het einde van het jaar verwachten we een lichte groei in de vraag naar muziek, vooral voor gelegenheden als Kerstmis, bedrijfs- en familiefeesten.


boekingsaanvragenBoekingsaanvragen evolutie, 2022

Kwaliteit en Kwantiteit

Recensies van onze artiesten zijn net zo waardevol voor ons als voor hen. Wanneer een artiest geboekt wordt op Gigstarter, kan de boeker een recensie schrijven over het optreden van de artiest. We zijn absoluut in ontzag hoe hoog boekers onze artiesten neigen te scoren en dat onze groeiende community blijft worden opgebouwd door fantastische muzikanten.


reviews gigstarterMeer dan 100 maandelijkse reviews op ons platform voor onze getalenteerde artiesten, 2022

Tevreden Artiesten

Wist je dat sommige van onze muzikanten al bijna 6 jaar gebruik maken van het PRO lidmaatschap? The Rivals uit Nederland zijn een van die trouwe bands. "Ik denk dat door Gigstarter, vooral voor ons als jonge muzikanten, een hele nieuwe wereld is open gegaan " volgens Jeff van de Nederlandse jongens band. Ze bereikten zelfs 100 boekingen via Gigstarter in april! Onze artiesten zijn erg belangrijk voor ons en we vinden het geweldig om te zien dat mensen blijven hangen voor de lange termijn. In de afbeelding hieronder hebben we een aantal reviews verzameld van PRO leden die tevreden waren met ons platform.


gigstarter reviewOnze PRO artiesten beoordelen Gigstarter


Wil je horen wat onze artiesten te zeggen hebben over Gigstarter? Bekijk de video hieronder met een aantal van onze artiesten om een idee te krijgen van hoe zij ons platform waarderen. Proost op onze Spaanse José Carlos García, ViDa uit Italië, MV zangeres uit Frankrijk, PanKart de Belgische rockband, Elliot Porter uit het Verenigd Koninkrijk, TIAHI uit Duitsland, Green Leather uit Portugal (onze nieuwste aanwinst in alle landen waar we actief zijn!), Marley Wildthing uit Oostenrijk, Kiwi Club uit Nederland. Last but not least wat live muziek beelden van The Rivals die al vanaf het begin bij ons zijn.
Wil jij live muziek boeken voor jouw volgende evenement of wil je gewoon eens rondkijken op onze website? Klik hier om aan de slag te gaan met Gigstarter.

Boek Live Muziek
Gerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, live muziek, muziek, muzikanten, pandemie, covid, groei, artiesten