Opkomende artiesten om in de gaten te houden

Bij Het Gigstarter Team

2023 is net begonnen, het perfecte moment om een blik te werpen op de vele getalenteerde opkomende artiesten in de muziekindustrie. Vind je ook niet dat het spannend is om nieuw talent te ontdekken en hen te volgen op hun reis om hun carrière uit te bouwen? Het heeft iets speciaals om te kunnen zeggen: "Ik heb ze ontdekt voordat ze groot werden". Van pop tot hiphop tot indierock, er is geen tekort aan talent dat wacht om ontdekt te worden. We hebben een paar artiesten geselecteerd die interessant zijn om te volgen.

upcoming artists 2023

1. Beabadoobee

Deze jonge singer-songwriter uit de Filippijnen heeft met haar dromerige indie-pop sound en relateerbare teksten voor opschudding gezorgd. Ze heeft al verschillende EP's en singles uitgebracht en zal in 2021 haar debuutalbum uitbrengen. Beabadoobee werd voor het eerst populair met haar nummer "Coffee", dat sindsdien miljoenen streams heeft gehaald op Spotify.

2. Phoebe Bridgers

Als je een fan bent van indierock, moet je zeker Phoebe Bridgers eens bekijken. Deze singer-songwriter uit Los Angeles wordt geprezen om haar rauwe, emotionele songwriting en heeft al twee veelgeprezen albums uitgebracht. Phoebe trok voor het eerst de aandacht met haar album "Stranger in the Alps" uit 2017, dat geprezen werd om haar intieme songwriting. Ze heeft ook samengewerkt met andere artiesten zoals Conor Oberst en Julien Baker, en zal zeker een stempel blijven drukken op de indiemuziekscene.

3. Rina Sawayama

Deze Japans-Britse popartiest heeft aandacht gekregen voor haar unieke mix van pop, R&B en elektronische muziek, evenals haar sociaalbewuste teksten. Haar debuutalbum "Sawayama" werd in 2020 uitgebracht met lovende kritieken, en sindsdien is ze genomineerd voor een Mercury Prize en een Brit Award. Met haar strakke stijl en boeiende podiumprésence is Sawayama zeker een artiest om in de gaten te houden.

4. Conan Gray

Gray werd eerst populair op YouTube met zijn vlogs en covers, maar sindsdien is hij overgestapt op het maken van originele muziek. Zijn debuutalbum "Kid Krow" werd uitgebracht in 2020 en bevat hits als "Maniac" en "Heather". Gray's pop sound is introspectief en persoonlijk, en hij wordt geprezen voor zijn songwriting vaardigheden.


Dit zijn slechts enkele van de vele getalenteerde opkomende artiesten die de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Met hun unieke sound en frisse invalshoek zullen ze de komende jaren zeker hun stempel drukken op de muziekindustrie. Onze Gigstarter community bevat ook veel extreem getalenteerde artiesten! Dion Cooper, voormalig Gigstarter artiest, gaat Nederland vertegenwoordigen op de komende Eurovisie, is dat niet geweldig! Vergeet niet om onze artiesten in de gaten te houden ;)


Gigstarter's database


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: opkomende artiesten, artiest, artiesten, 2023, trends, muziek