Live muziek op Koningsdag

Door Het Gigstarter Team op 24-03-2022

Koningsdag, dat plaatsvindt op 27 april, is een groot feest in Nederland om de verjaardag van de koning te eren. Elk jaar op deze specifieke dag van het jaar, komt elke stad in Nederland tot leven met straatfeesten en het allerbelangrijkste live muziek. Als jij op deze dag jouw eigen feest wilt geven of wat livemuziek wilt bezoeken, vindt jij hieronder wat tips.

Lijst van live muziek

Als jij een festivalganger ben, is Amsterdam de stad waar je moet feesten. Veel festivals vinden plaats tijdens de dag en nacht van de viering en het maakt niet uit naar wat voor soort muziek je graag luistert, je kunt waarschijnlijk een van je favoriete artiesten vinden die speelt op de populaire festivals hieronder.

  1. Loveland van Oranje: Het vindt plaats in het Meerpark en is de plek voor jou als je houdt van Tech House met artiesten als Amelie Lens en Pan-Pot
  2. Kingsland: De editie die in Amsterdam plaatsvindt, is een favoriet voor zowel Nederlanders als toeristen. Als je van hip-hop, hardstyle, houdt of ben je juist een grote Martin Garrix fan, dit is het festival voor jou!
  3. Oranjebloesem: Deze is voor de meer alternatieve menigte in de ongelooflijke locatie - het Olympisch stadion.

Zoals eerder gezegd, komen Nederlandse steden op deze dag echt tot leven. Dus maak een wandeling door de stad en je zult vele mogelijkheden vinden waar je naar gratis live muziek kunt luisteren. Enkele hotspots zijn NDSM eiland en Albert Cuyp markt.

Boek een muzikant

Denk je erover om een Koningsdagfeest bij jou thuis/tuin te organiseren? Je kan op het Gigstarter-platform een muzikant boeken om op jouw evenement te spelen. Het maakt niet uit naar welk genre je op zoek ben, er zal een artiest op Gigstarter zijn die aan jouw specificaties voldoet. Sommige van onze artiesten zoals The Rivals, Copycat en Dustry Road Pilots zijn al geboekt dus wacht niet langer en begin met het plannen van je eigen feest!


Boek je eigen Koningsdag artiestGerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: koningsdag, live muziek, muziek, oranje, koning, evenement, feest