Hoe je koningsdag 2021 (veilig) kunt vieren!

Door Het Gigstarter Team op 26-04-2021

Net als vorig jaar kunnen we nog niet met z’n allen de straat op om de verjaardag van onze koning te vieren. Hoewel we niet op de rommelmarkt kunnen struinen, bij een festival kunnen dansen of een biertje kunnen drinken in de kroeg is dit natuurlijk geen rede om deze speciale dag zomaar aan ons voorbij te laten gaan. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal dingen die jij kan doen om toch een feestje te maken van koningsdag 2021.

Officiële opening

Op 27 april om 9:30 zullen verschillende klokkenspellen en vaderlandse liederen gehoord kunnen worden, om 10:00 uur zal dan het Wilhelmus klinken om de dag feestelijk mee te openen. Iedereen wordt opgeroepen om dit uit volle borst mee te zingen vanuit je balkon, tuin of raam. Rond het einde van de dag om 16:30 zal er een landelijke toast op koning Willem-Alexander worden uitgebracht, hier kun je het beste even je tv voor aanzetten.

Vorig jaar vierde de koning en zijn gezin deze dag, net zoals iedereen, vanuit huis. Dit jaar trekt de koninklijke familie naar Eindhoven voor een twee uur durende livestream vanuit het High Tech Campus Eindhoven. Het koningspaar gaat hier in gesprek met designers en wetenschappers. Op tv en de website van NOS is deze live-uitzending te volgen.

Koningsdag 2021 tompouceTrakteer jezelf op wat lekkers!

Geen feest zonder muziek

The Streamers

Dit initiatief is ontstaan door Guus Meeuwis en Kraantje Pappi. Het doel van hen is om samen met vele andere artiesten, Nederland te trakteren op een gezellige koningsdag. The Streamers profileren zich als nieuwe "band" die bestaat uit Typhoon, Snelle, Suzan & Freek, Nick & Simon, VanVelzen, Diggy Dex, Paul de Munnik, Maan, Davina Michelle, Rolf Sanchez, Danny Vera, Miss Montreal, Thomas Acda, Guus Meeuwis en Kraantje Pappi.

Dit muziekfestijn dient als officiële afsluiting van Koningsdag 2021. Vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag is dit live optreden via een livestream te bewonderen. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, tablet of laptop en een goede internetverbinding! Tickets zijn gratis verkrijgbaar op hun website. Doormiddel van hun 'fooienpot' is een vrijwillige bijdrage aan dit initiatief mogelijk, maar absoluut niet verplicht!

Radio 538

Een aantal weken terug stond er op koningsdag nog een festival gepland dat georganiseerd werd door radio 538. Door veel omstredenheid in verband met de corona maatregelingen is dit feest uiteindelijk geannuleerd. Vandaar dat 538 met een mooi alternatief is gekomen. Vanuit verschillende locaties wordt er vandaag gelivestreamd door allerlei dj’s en gastartiesten, met een programma vol verassingen. Dus mocht je zin hebben in festival gevoel in je eigen huiskamer check dan deze link en join de online zoom party van het evenement.

Vier het samen!

Wat je ook besluit te doen, probeer wat moois van deze dag te maken (wel uiteraard met de coronaregels in acht genomen). Doe een drankje met je familie of huisgenoten, speel een spelletje met elkaar en haal je oranje kleding uit de kast. Want onze koning is net als ieder ander maar één keer per jaar jarig. Wij van Gigstarter wensen iedereen een fijne en muzikale dag toe, proost Willy!


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: 538, woningsdag, livestream, corona, koningsdag 2021