Interview met de rockband Hillstone!

Bij Het Gigstarter Team

Rock met Blues/Funk/Pop invloeden, dat is hoe Hillstone zichzelf omschrijft. Een rock band die het podium weet te laten trillen op alle juiste manieren! Aan het team van Gigstarter de eer om meer te weten te komen over deze energieke band. Wellicht heb je ze wel eens zien verschijnen op onze live music agenda op Facebook. Een ding is zeker, met Hillstone heb je een geslaagde rockende avond!


Hillstone de band

De opkomst van Hillstone

Hillstone is een doorstart van een band die het met de Clash of the Coverbands een heel eind schopte. Echter werd het ook meteen heel duidelijk dat de ambitie van niet alle bandleden hetzelfde bleek. 3 leden van deze band besloten daarom om een nieuwe band te starten. Na flink wat audities is de visie wat aangepast op wat we in huis kregen. De nadruk werd gelegd op vette rockcovers. Na een lange zoektocht hebben we de hoop op een goede toetsenist laten varen en gekozen voor een talentvolle sologitarist! De naam komt simpelweg van een promokaartje van Vistaprint. In heel de wereld vinden we geen bestaande band met dezelfde naam. Zijn we toch een beetje trots op! Wel een prachtig hotel in Turkije en een restaurantketen in Amerika blijken dezelfde naam te hebben. Wellicht ooit voor een banduitje als we de pot flink gevuld hebben ;).

Wie zijn Hillstone eigenlijk?

De samenstelling van de band:

Marcus - lead zanger, gitaar, mondharp
Bart - bas
Nick - drums
Bram - solo gitaar, backing vocals
Dorothe - backing vocals
Angelique - backing vocals

We hebben geen manager, wij regelen het zelf. Angelique is hier de drijvende kracht en neemt het grootste deel van deze taak op zich.

Official Promo HILLSTONE rockcovers

Toekomstplannen

We zouden graag vaker spelen op de grotere podia. Samen met meerdere bands op een avond is dan ook zeker tof. Hoewel we ook heel graag spelen in de kleine kroegen, komt de podiumperformance wat minder tot zijn recht hier. We zijn ervan overtuigd dat de muziek top moet zijn, maar wat er te zien is moet nog beter zijn! Daarnaast zijn we hard bezig om een vette tributeset op te zetten. Zo creëren we nog meer kansen om op weer hele andere plekken te kunnen spelen.

Covid Impact

Corona was uiteraard stil, maar wij hebben niet stilgezeten. Waar het even kon toch weer de repetitieruimte ingedoken. Dit was de kans om even stil te staan bij belangrijke zaken: staan alle neuzen nog naar dezelfde kant. Een moment waarin de (inval)sologitarist plaats maakte voor iemand die wel echt voor Hillstone koos. We zijn verrassend snel opgekrabbeld: oude contacten waren ons niet vergeten en bestaande afspraken werden veelal weer opgepakt. Super!

"Samen uit, samen thuis"

Een belangrijke kracht van Hillstone is, dat we een band zijn die de groepsdymamiek bewaakt. We kunnen het goed met elkaar vinden. We streven naar ‘samen uit, samen thuis’. Voor het optreden hebben we een ritueel: even samen in een kring de Jägermeister uit ons speciale koffertje naar binnen atten. Tijdens het optreden geen spatje drank: water, water, water. En een hoop fun natuurlijk, interactie met elkaar en met het publiek. Alle zorgen los en gaan met de banaan! Achteraf samen opruimen en samen sjouwen en als het kan nog even een drankje.

hillstone jager

Hillstone over Gigstarter

In onze zoektocht om onszelf op de kaart te zetten hebben wij Gigstarter gevonden. Zo’n groot mogelijk bereik creëren was ons doel, laten weten dat we bestaan! Persoonlijk contact vooraf is wat we graag willen. We proberen om binnen de context aan de wensen te voldoen. Gigstarter is een vriendelijk platform. Wel hard werken om vooraan te komen in het aanbod, maar dat is ons al best goed gelukt!

De gouden tip

Zorg ervoor dat je bevriende bands als back-up kunt aandragen in geval van ziekte/calamiteit in je band. Veel boekers willen een zekerheid dat er goede muziek is op hun podium. Zo zorg je ervoor dat de naam van je band hoog in het vaandel blijft staan.

Wilt u deze sterren op uw volgende evenement? Boek de band nu!
Boek Hillstone


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: live muziek, coverband, band, optreden, interview, artiest