Interview: op naar de 100 boekingen met Marieke Duin

Door Het Gigstarter Team op 27-01-2023

We beginnen 2023 met een interessant interview met niemand minder dan Marieke Duin. Deze solo muzikant is al enige tijd onderdeel van de Gigstarter community en vertelt graag over haar carrière. Marieke heeft al bijna 90 geverifieerde boekingen op haar naam staan bij Gigstarter! Lees verder om meer te weten te komen over deze artiest uit Hoorn (NH).

Wie is Marieke en waar is de passie voor muziek begonnen?

Mijn naam is Marieke Duin en ik ben professioneel pianiste en zangeres. Muziek is voor mij magie! Als kind wist ik al zeker dat ik van mijn hobby m'n beroep wilde maken, dat is gelukt! In 2003 rondde ik mijn conservatoriumstudie Piano en Toetsen Pop/Jazz af en daarna heb ik mijn zangstudie afgerond. Naast mijn studies heb ik jarenlange ervaring opgedaan in spelen en zingen in bands en begeleiden van vocalisten en zanggroepen op piano. Ook gaf ik als pianiste leiding aan diverse combo’s en verzorgden we theateroptredens. Ik werkte ook samen met bekende Nederlanders. Daarnaast ben ik regelmatig in de muziekstudio te vinden om muziek op te nemen. Tevens componeer ik mijn eigen pianomuziek. De afgelopen jaren heb ik heel veel solo-optredens piano/zang verzorgd bij mooie restaurants, trouwceremonies en diverse andere gelegenheden! Ik organiseer sfeervolle huisconcerten in mijn huiskamer met mijn muziek en gastoptredens van diverse muzikanten.

Toekomstplannen

De komende periode treed ik op bij diverse sfeervolle events in de zorg, bij bedrijven, in restaurants, bij trouwceremonies en nog veel meer! Livemuziek geeft altijd dat beetje extra sfeer. Ook mijn YouTube kanaal groeit met abonnees en video’s, je bent altijd welkom een kijkje te nemen. Ik hoor bijna altijd dat mijn muziek veel rust en blijheid brengt. Ik wil graag mijn eigen muziek verder ontwikkelen en ook zo doorgaan zoals ik bezig ben met mijn optredens en muziek.

Wereldwijde muzikant

Reizen is mijn andere passie! Als zangeres heb ik opgetreden in bijvoorbeeld Costa Rica, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Roemenië en op het eiland Malta. Ook begeleidde ik musicals op piano in Amerika en ik gaf muziekles aan kinderen in o.a. Laos, Vietnam, Mexico en Peru. Daarnaast verzorgde ik sfeervolle solo-optredens piano/zang, bijvoorbeeld in Estland, Duitsland en Griekenland. Uiteraard heb ik mijn eigen piano en apparatuur.

Wil je nog iets delen met jouw mede artiesten?

Blij dat ik afspraken kan vastleggen via Gigstarter en blij dat ik gevonden kan worden via Gigstarter. Blijf jezelf als je muziek maakt en blijf de muziek maken waar je hart naar uitgaat.

Ben jij nog op zoek naar een zangeres? Marieke is het antwoord op jouw vraag! Bekijk Marieke haar profiel om haar te boeken door op de onderstaande knop te klikken.


Marieke Duin

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: muziek, sfeer, easy listening, pop, optreden, boekingen, marieke duin