Hoe krijg je gigs als DJ?

Door Het Gigstarter Team op 22-01-2018

Ben je een DJ of een Producer en wil je meer optredens? Met Gigstarter genereer je makkelijk en simpel meer gigs. Het platform verbindt boekers en artiesten uit heel Nederland. Gigstarter boekers zijn professionals en particulieren, op zoek naar de perfecte act voor hun club, feest of evenement. Lees verder voor meer tips om meer gigs te krijgen als DJ.

Registreer gratis op Gigstarter

Gigstarter zoekmachine voor DJ’s

Gigstarter speelt in op de vraag en aanbod van boekers met DJ's, elk soort DJ kan zich registreren met een gratis profiel op ons platform. Iedereen die een evenement organiseert kan DJ’s zoeken en boeken via Gigstarter. Eenmaal geboekt hoeft de DJ geen commissie of boekingsvergoeding af te dragen. Gigstarter maakt boekingen voor DJ’s toegankelijk voor een groot publiek, op deze manier is de kans groter op meer boekingen.

fotogigstarter

Waarom registreren op Gigstarter?

Door middel van Gigstarter kan iedereen vanuit heel Nederland DJ’s boeken. Gemakkelijk, snel en betaalbaar. Door een profiel te creëren op Gigstarter zal dit jouw SEO (Search Engine Optimalization) verbeteren op het internet. Je wordt makkelijker gevonden door boekers wanneer ze online starten met zoeken. De geregistreerde DJ’s op onze website zijn geverifieerd en een boeker kan een review over het optreden na afloop schrijven. Met deze reviews kom je hoger in de zoekresultaten van Gigstarter, en leidt tot meer boekingen.

Gigstarter profiel als CV

Wanneer je een profiel op Gigstarter hebt betekent het dat je zelf ook initiatief moet nemen om meer optredens te krijgen. Maak jezelf bekend aan de wereld en beschouw je Gigstarter profiel als CV van jouw act.Hier zijn twee voorbeelden van complete profielen Mike Gerritsen and Kryga.

Registreer gratis op Gigstarter

Hoe krijg je meer gigs als beginnende DJ?

Met ons platform versterken we de DJ industrie en geven we talent een kans. Het is belangrijk om een live video te uploaden op je profiel. Op deze manier geef je de beste impressie voor potentiële boekers.
Wij raden je ook aan om elk optreden te filmen, hierdoor kun je deze filmpjes gelijk op social media plaatsen. Plaats deze video’s bijvoorbeeld op Instagram en Snapchat story. Op deze manier worden je fans op de hoogte gehouden van je optredens. Maar fans willen meer!

Naast video’s kijken willen ze jou ook leren kennen. Begin met het maken van vlogs. Hier kun je voorbeelden van onze Gigstarter on Tour vlogs vinden. Abonneer op ons Youtube kanaal, want we maken tutorials hoe je het beste uit je Gigstarter profiel haalt.

website

Optredens voor DJ's in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en heel Nederland

Je bent niet alleen makkelijk te vinden met een Gigstarter profiel, je krijgt ook meer gigs door een Gigstarter bevestiging. Om meer offerte-aanvragen te krijgen kun je bevestigingen via Gigstarter versturen naar al je boekers. Deze bevestigingen kunnen naar boekers verstuurd worden die jou geboekt hebben via Gigstarter, maar ook wanneer dit niet het geval was. Op deze manier heb je alle boekingen zwart op wit, en ontvangt de boeker een uitnodiging om een review over jou te schrijven. Met deze reviews kom je hoger in de ranglijst van Gigstarter, verschijn je hoger in de zoekresultaten en krijg je meer offerte-aanvragen.

Registreer gratis op Gigstarter

Hoe krijg ik meer internationale optredens als DJ?

Wil je carrière maken als DJ en/of wil je internationale optredens? Door een PRO lidmaatschap af te nemen op Gigstarter ondervindt je nog meer voordelen van het platform. Met het Gigstarter PRO+ abonnement zal je profiel niet alleen online staan in Nederland maar ook in alle landen waar Gigstarter actief is. Klik hier voor meer informatie over het PRO en PRO+ abonnement. Als je meer tips wil over hoe je het beste uit je Gigstarter profiel kan halen, lees dan zeker dit artikel.

Gigstarter: Tinder voor DJ's

Met Gigstarter wordt een DJ boeken makkelijk en transparant. Een profiel op Gigstarter hebben is hetzelfde als een profiel op Tinder. De eerste indruk is het meest belangrijk. Wat je ziet is wat je krijgt! Volg deze tips voor het maken van een goed profiel: Hoe haal ik als artiest meer uit mijn Gigstarter profiel

Gerelateerde artikelen:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: concerts, muzici, muziek, baan, werk, boekingen, casting, gig, platform, tips