Gigstarter tips voor het Red Light Jazz festival 2019

Door Het Gigstarter Team op 03-06-2019

Het Red Light Jazz festival zorgt van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni voor bruisende live muziek op meer dan 40 locaties in het Amsterdamse Wallengebied. Vanaf het ontstaan zijn we al trots partner van dit veelzijdige evenement en veel optredende artiesten zijn via Gigstarter geboekt. We hebben enkele hoogtepunten uit het programma van het gratis festival voor je uitgelicht!

Vrijdag 7 Juni

Het Tamara Hoekwater Kwartet

17:00 - 19:00
De Amsterdamse Academische Club

Voor het eerst is de unieke De Amsterdamse Academische Club een officiele RLJ festival locatie, en ze trappen meteen goed af in dit prachtige gebouw aan de Dam. Het Tamara Hoekwater Kwartet speelt een prachtig repertoire van eigen en klassieke jazz nummers.

Gumbo & The Monk

21:00
Hotel Torenzicht

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues naar hartje Amsterdam. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Waan je als publiek voor heel even in het muzikale Mississippi.

*Gumbo & The Monk - Dimples (Live @ Brugman Sessies*

Zaterdag 8 juni

Back to Bassax

10:00
Condomerie

Hoe kan je dag beter beginnen dan met een sax en een bas? Itai Weissman en Adán Mizrahi spelen in de Condomerie, 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, een set waarmee de bezoeker heerlijk kan warmdraaien voor het festival.

*Back to BasSax - Caravan (Live)*

Tristan Schmidt Trio

20:00
Skek

Na een dag live muziek en slenteren in de straten van Amsterdam krijgt iedereen gezonde trek. En wat beter om te eten met live muziek erbij? Dit kan bij het knusse restaurant Skek, waar Tristan Schmidt en de twee andere leden van het trio geïmproviseerde jazzmuziek maken. Het trio maakt van jazz een opwindend avontuur, wat heel prettig is om naar te luisteren.

*Tristan*

Ruud Post & Blanca Luna

21:00
Condomerie

Dan is het tijd om snel terug te gaan naar de Condomerie, waar prachtige en zwoele Spaanse en Braziliaanse gemaakt worden door gitarist Ruud Post en zangeres Blanca Luna. Speciaal voor onze buitenlandse RLJ bezoekers spelen ze spannende en vurige flamencostukken, vrolijke opgetogen rumba's, zwoele en sensuele bossa nova's en lekker swingende jazz en romantische en gevoelige klassieke gitaarmuziek.

*Ruud en Blanca Luna - No Mercy for Me*

Zondag 9 juni

BRASSOciety

14:00
Warmoesstraat

De laatste dag van RLJ begint met feest in de straten. de Nederlandse brassband BRASSOciety gooit met zes blazers en twee man percussie pop, jazz, dixie in een muzikale blender met verrassend resultaat. De energieke speelstijl, de improvisaties en de swingende grooves hebben als doel dat het publiek in beweging komt tot de laatste noot. Volg je oren en vind deze band in de historische Warmoesstraat!

*BRASSOciety- live*

Carly E. & Friends

22:00
Mata Hari

Een prachtige afsluiting van het festival is te zien in Mata Hari. De talentvolle cello speelster Carly E. nodigt haar muzikale vrienden uit om er een mooi feest van te maken. Verwacht een mix van jazz en pop met een intuïtieve poëtische groove. Toegankelijk en verrassend tegelijk, net als het Red Light jazz festival zelf.

*Carly E. & her band*

Een hele rij artiesten waar wij apetrots op zijn en concerten waar we met veel plezier naar uitkijken. Komt dat zien dit weekend in Amsterdam! Het hele programma vind je op de website van het Red Light Jazz festival.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: 2019, festival, rlj, gigstarter