Gigstarter on Tour - Talentvolle bands en nog meer tips, dag 3

Door Marleen Wanningen op 18-01-2019

Overal is muziek in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag. Na de indrukwekkende tweede dag van het festival begon dag drie met rustige optredens bij de smoothiebar Smooth Brothers. Hierna volgde weer een wervelende dag vol verschillende bands en interessante panels. Lees verder voor enkele hoogtepunten!

Poppunt Overijssel

De Overijsselse ambassade heeft de handen ineen geslagen met Hedon Academy en World Domination om de belangrijkste onderwerpen van Eurosonic Noorderslag aan te snijden, namelijk netwerken voor artiesten! Te gast waren Erik Delobel (Hedon Zwolle), Frank Satink (Goomah Music) en Suzanne Dul (‘t Ukien). De tips die het meest beklijfden van dit panel: het is belangrijk om persoonlijk contact te zoeken met de programmeurs van podia, ga vooral niet bellen nadat je een e mail hebt gestuurd, geef een persoonlijke twist aan je bericht door te vertellen waardoor jij bij de zaal past en ga vooral niet na twee uur ‘s nachts netwerken. Staat genoteerd!

GurrGurr tijdens de Gado Gado dinner georganiseerd door Chordify

Gurr

Na het panel zijn we beland in het bekende symbool van de stad: de Martinikerk. Hier trad de Duitse band Gurr op in een kleinere bezetting. Wat een intieme show van de garage rockers met twee stemmen die goed tot hun recht kwamen in de kerk. Toevallig was dat wij waren uitgenodigd voor het Gado Gado dinner georganiseerd door Chordify, waarbij Gurr weer optrad maar deze keer ondersteund door een voltallige band. De nummers waren onherkenbaar en de energieke nummers kwamen hier veel meer tot zijn recht. Dit is zeker een band die binnenkort door kan breken.

jan terlouwJan Terlouw Junior in de Smooth Brothers

Jan Terlouw Junior

We moesten ons hierna snel haasten naar het hoofdkwartier van Poppunt Overijssel waar de band Jan Terlouw Junior hun intrede maakten. Ik was nog niet bekend met de soulvolle popmuziek van deze band maar wat een goed geluid produceren ze. Het talent en passie van deze muzikanten was duidelijk te merken en het publiek ging hier heerlijk in mee. Er werd geklapt en gegild wanneer ze klaar waren, iedereen wilde meer inclusief ikzelf. Ik ben fan geworden van deze Nederlandse act!

Bekijk ook ons verslag van de eerste en tweede dag van Eurosonic Noorderslag.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: talenten, gigstarter, eursonic noorderslag