Gigstarter artiesten in de halve finales Grote Prijs van Nederland

Door Het Gigstarter Team op 24-03-2019

Aanstaande donderdag 28 maart beginnen de halve finales van de 34e Grote Prijs van Nederland. Oud winnaars van deze prestigieuze competitie voor opkomende acts zijn o.a. Typhoon, Eefje de Visser en Tom Holkenborg (Junkie XL). Er zijn dit jaar drie categorieën waarin de acts actief kunnen zijn: singer-songwriter, bands/electronic en hiphop. Ook veel talentvolle Gigstarter artiesten treden op tijdens de halve finales in de Q-factory. Wij lichten deze acts van de toekomst voor je uit!

Donderdag 28 maart

Scott & Young - singer-songwriter

We beginnen de halve finales met de sfeervolle folk en pop van Scott & Young. Het is de enige Gigstarter act actief op de donderdag maar wat voor één! Het duo heeft een prachtige samenzang die een dromerige wereld creëert waar je in wordt meegenomen als luisteraar. Met het hele Gigstarter team komen we ze aanmoedigen, en hopen jou daar ook te zien.


Scott & Young - What I Am Looking For

Vrijdag 29 maart

Helena Hall - bands/electronics

Ook de vrijdag staat vol met goede acts! Het singer-songwriter-duo Helena Hall maakt synth-pop waar je stil van wordt. In 2018 bracht dit tweetal het debuut-album Songs for the Peninsula uit en die komen ze graag spelen tijdens de halve finales. Voor liefhebbers van Agnes Obel, Florence & The Machine en Arcade Fire.


Helena Hall - Lemonade

CYNBEL - bands/electronics

De enthousiaste band CYNBEL is onvermoeibaar. De frisse mix van pop en rock bracht het trio al langs grote festivals, waaronder Huntenpop, Paaspop Zieuwent en Park Open Arnhem. Na hun deelname aan de Popronde willen de heren nu laten zien dat ze klaar zijn voor de Grote Prijs van Nederland!


CYNBEL - Hills

Something like Sunshine - singer-songwriter

Aan mooie folkliedjes geen gebrek in de Q-Factory op vrijdag. Something like Sunshine speelt ruim drie jaar samen en treden veel op met eigen nummers. Geïnspireerd door artiesten als Dixie Chicks, John Mayer en Ilse de Lange komt dit muzikale duo je graag betoveren met een sterke sound.


Something like Sunshine - Miserable

Zaterdag 30 Maart

Ella East - singer-songwriter

De laatste dag van de halve finales en hoe langer de lijst wordt, hoe meer je beseft hoe ongelofelijk veel muzikaal talent er in Nederland en op Gigstarter staat. Zangeres Ella East ademt en leeft muziek. Dit gevoel wil ze graag overbregen met haar unieke stem die elk publiek kan ontroeren. De vergelijkingen met London Grammar en Adele zijn al getrokken en we snappen daarom ook waarom ze meermaals benaderd wordt via ons platform.


Ella East - Would it Be

Raoul Michel - singer-songwriter

De laatste Gigstarter act die optreedt is de singer-songwriter Raoul Michel. Voor de Haarlemse zanger is 2019 een bijzonder jaar. Zijn catchy Nederlandse debuutalbum Welkom in de Wereld is uit en zijn uitverkochte release show in de Patronaat is net achter de rug. De succesvolle lijn wil hij doortrekken en daarom doet hij mee met de Grote Prijs van Nederland! Steun hem en de andere artiesten en kom één van de drie dagen langs in de Q-Factory in Amsterdam. Voor minder dan een tientje heb je een avond vol goede muziek!


Raoul Michel - Geld genoeg

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Op de hoogte blijven van Gigstarter en haar artiesten?
Meld je aan voor de kwartaal nieuwsbrief

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: artiesten, grote prijs van Nederland, gigstarter