Interessante festivals om de komende maanden bij te wonen

Door Het Gigstarter Team op 04-05-2023

De lente is in volle gang, de zomer staat voor de deur en dat betekent dat het bijna tijd is voor festivals en interessante openluchtevenementen. In dit artikel stellen we je 'dark horses' van de evenementenindustrie in heel Europa voor, voor de mensen die het beu zijn om aanbevelingen te horen voor ADE, Tomorrowland en VeszprémFest. We hopen dat deze selectie je zal helpen om de komende zomer helder en onvergetelijk te maken.

Rotterdams Zomercarnaval (NL)

Wanneer: July 28 - July 29 2023

Het eerste festival dat ons opviel is gelegen in het zuiden van Nederland. Dit grote Caribische straatfeest werd in 1984 in het leven geroepen om de culturele diversiteit te vieren met muziek, dans, eten, kostuums en gezelligheid. Met duizenden dansers in kostuums, enorme praalwagens, fanfares, trommelaars en een eigen gekozen koningin behoren de straatparade en nevenevenementen nu tot de populairste evenementen in de stad. De felste kleuren, het warme weer en de unieke Latijnse ritmes trekken mensen uit heel Europa aan, die nog nooit de kans hebben gehad om carnaval mee te maken. De populariteit van het Rotterdamse Zomercarnaval laat zien dat mensen van verschillende culturen samen kunnen leven en feesten, wat nog steeds belangrijk is gezien de problemen van sociale verschillen en racisme.

carnival

Sea You Festival (DE)

Wanneer: July 14 - July 16 2023

Sea You Festival nu een van Duitslands meest geliefde house en technofestivals aan de oevers van het meer van Tunisee met schilderachtige uitzichten. Behalve techno en house is het centrale thema van het festival water. Alles wat je maar kunt bedenken wat ermee te maken heeft, is daar mogelijk! Van watersporten tot floatraces, van gewoon zwemmen tot barbecues aan het meer en kijken naar de zonsondergang boven het meer. De organisatoren proberen echter een evenwicht te bewaren tussen genieten van de zon en feesten naar hartelust. Elk jaar wordt de line-up perfect gekozen en doordacht om dit idee levend te houden. Er zijn optredens te zien van zowel gevestigde als opkomende artiesten, die een bijzondere creatieve omgeving bieden voor zowel artiesten als bezoekers.Green Man Festival (UK)

Wanneer: August 17 - August 20 2023

Green Man Festival kan eenvoudigweg worden omschreven als een episch cultureel avontuur in de heuvels van Wales. Het begon in 2003 als een voornamelijk folkfestival, maar in de loop der jaren is de line-up verbreed naar indie, wereldmuziek, americana enz. De hele festivalervaring is prachtig verweven met het land en de locatie. Het unieke van het evenement is dat het veel podia en gebieden van creativiteit combineert. Het terrein van het festival is verdeeld in 10 delen. Er zijn plaatsen voor literatuur, film, komedie, wetenschap, theater, wellness en familieacts. Geloof ons, het is onmogelijk om niet onder de indruk te zijn van het gigantische standbeeld van een man gemaakt van bladeren en bomen, dat op de laatste dag van het festival wordt verbrand. Green Man is een veilige plek voor gezinnen en feestvierders, dus mis geen kans om dit unieke moment mee te maken.

Green Man Festival 2022 - Highlights Film

Gent Jazz Festival (BE)

Wanneer: July 5 - July 15 2023

Sinds 2002 is dit geweldige festival in België de plaats waar jonge avonturiers, hipsters en muziekliefhebbers komen om schouder aan schouder concerten te beleven. Het is niet moeilijk te raden dat dit evenement plaatsvindt in een van de grootste Belgische steden - Gent, en elk jaar duizenden aanwezigen spannende herinneringen biedt. De organisatoren verwelkomen wereldsterren, onbekende parels en jonge talenten een gedroomd podium voor een kritisch maar warm publiek. De enige vereisten zijn jouw onbeperkte passie voor jazz en een hoge geluidskwaliteit. Gent Jazz Festival zorgt voor alle aspecten zoals de VIP-arrangementen, samenwerking, locatie, catering, audiosystemen en lichtshows om de gebruikerservaring onvergetelijk te maken. Het is de grootste viering van jazz in België, die niemand mag missen!

jazz festival

Iconica Fest 2023 (ES)

Wanneer: June 15 - July 22 2023

Iconica Fest Sevilla belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor muziekfans over de hele wereld. Dit jaarlijkse muziekfestival, gehouden in de prachtige stad Sevilla, Spanje, brengt enkele van de grootste namen uit de muziekindustrie samen. Met een gevarieerde line-up van artiesten uit verschillende genres kunnen de aanwezigen alles verwachten van pophits tot indierock, en alles daartussenin. De pittoreske locatie van het festival, gecombineerd met de levendige sfeer van Sevilla, maken het een must voor muziekliefhebbers die zich willen onderdompelen in de bezienswaardigheden en geluiden van Spanje. Iconica Fest Sevilla 2023 wordt zeker een groot feest van muziek en cultuur, waar artiesten als Bizarrap, LP en Scorpions te zien zullen zijn.Heb je al een voor jou geschikt festival gekozen? Zo ja, ren dan naar de aankoop van tickets en geniet van prachtige herinneringen en emoties. Blijf kijken voor meer suggesties van het Gigstarter-team


Gerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: festivals, europa, evenementen, zomer, live muziek, feest