Boek een Groene Gig bij ons door je ecologische voetafdruk te compenseren

Door The Gigstarter Team op 21-02-2023

Milieuvriendelijk zijn wordt een populaire term onder alle generaties. Er zijn veel manieren om in het dagelijks leven groen te gaan, van het recyclen van afval en het verminderen van het gebruik van plastic tot het terugdringen van de koolstofuitstoot. De reden achter dit fenomeen is nauw verbonden met het feit dat de aarde voor grote veranderingen staat. Compenseer je voetafdruk, te beginnen met CO2, samen met Gigstarter. In de toekomst willen we nog verder gaan. Ben je klaar om samen met ons groen te gaan?

Het belang van een duurzame levensstijl

Wat de statistieken betreft: aan het eind van de 20e eeuw bedroeg de uitstoot van koolstof 22,6 miljard ton, in 2021 is dit aantal gestegen tot 37,12 miljard ton. Bovendien warmt onze planeet sinds 2010 elk jaar op met bijna 1°C, wat een record is. Dit is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om ecologische problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Daarom proberen veel bedrijven duurzamer en milieuvriendelijker te zijn. We zijn blij te kunnen delen dat Gigstarter geen uitzondering is op deze zaak.


milieuvriendelijk met Gig

Duurzame live muziek boeken

Er zijn allerlei factoren die vervuiling veroorzaken tijdens een live muziek evenement zoals transport, plastic bekertjes, elektriciteit tijdens het optreden. Afhankelijk van het aantal gasten worden de kilo's CO2 die vrijkomen tijdens jouw gelegenheid gecompenseerd met een kleine donatie. Het initiatief kan van beide partijen komen: de boeker en de artiest! Wij geloven dat de Gigstarter gemeenschap in staat is om een indrukwekkende bijdragen te leveren om de aarde groener te maken.

Jouw voetafdruk in muziek compenseren

Door je uitstoot te compenseren heb je een directe impact op een fragiel en gefragmenteerd ecosysteem in het zuiden van Brazilië. Meer dan 70% van dit bos is gekapt om plaats te maken voor landbouw. Met herbebossingsprojecten van The Green Branch wordt CO2 weer opgeslagen in de bodem en de bomen. Op lange termijn is dit beter voor de atmosfeer en de ozonlaag, die ons beschermt tegen de sterke UV-stralen van de zon. Door je CO2-uitstoot te compenseren, investeer je in de verkoelende schaduw van bossen. Zo koop je een natuurlijke airconditioner die nog tientallen jaren werkt!

Op onze Support Page kan je berekenen hoeveel CO2 u kunt compenseren op basis van het aantal mensen dat jouw evenement bezoekt. Stel dat uw evenement 50 bezoekers trekt, dan kan je met slechts €13,- 615,00 kilo CO2 compenseren.


5 Stappen om groen te gaan

Om jouw toekomstige evenement duurzaam te maken zijn er verschillende stappen die je kunt volgen:

  • Stap 1: Ga naar de Support Page;
  • Stap 2: Voer het aantal personen in dat van plan is jouw evenement bij te wonen;
  • Stap 3: Wacht tot ons systeem heeft berekend hoeveel kilo CO2 er wordt geproduceerd en hoe dit moet worden gecompenseerd;
  • Stap 4: Voltooi je donatie door de volgende betalingsinformatie te volgen;
  • Stap 5: Geniet van je Groene Gig

concert in de natuur

Laten we onze planeet helpen om vrij te ademen.
Compenseer eco voetafdruk

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: eco, duurzaam, groen, live muziek, vervuiling, milieu