De spoken word helden van SpaceAgePoetry

Door Het Gigstarter Team op 06-11-2019

SpaceAgePoetry is Nederlandstalige spoken word van Justin Samgar op dansbare elektronische muziek. Vandaag komt zijn spannende single Rattenfänger uit, in de aanloop naar de uitgave van zijn Ophiuchus EP op 11 december. De kortste uitleg van spoken word is: de voordracht van een zelf geschreven tekst. Een fenomeen dat de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder is geworden. Hoog tijd om deze ervaren artiest te vragen naar zijn muzikale inspiraties.

Inspiratie

Qua muziek is mijn smaak van akoestisch naar elektronisch heel breed, al richt ik me nu vooral op downtempo elektronische muziek. Maar op het gebied van spoken word zijn er voor mij persoonlijk niet zo heel veel helden. Speciaal voor Gigstarter zet ik diegene die ik wel koester graag op een rijtje.

Faithless – God is a DJ

Als jong broekie was ik helemaal in de ban van rapmuziek, maar toen ik op mijn 17de Faithless hoorde ik voor het eerst dat er in muziek dus niet gerapt of gezongen hoefde te worden. God is a DJ is misschien wel één van de bekendste gedichten uit de 20ste eeuw en zeker één van mijn favoriete songteksten.

Saul Williams – Coded Language (DJ Krust)

Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst van spoken word hoorde kreeg ik Saul Williams aangeraden als voorbeeld. Een man die muziek en poëzie door zijn aderen heeft stromen en ook te zien is in de speelfilm ‘Slam’. Ik vind het heerlijk hoe hij zo lekker ritmisch kan orakelen, en in samenwerking met DJ Krust was deze track wel echt een knaller.

Jil Scott Heron – Me and the Devil

Toen ik Jil Scott Heron een paar jaar geleden ontdekte, herkende ik zijn stem als die van ‘The revolution will not be televised’. De beste man is inmiddels overleden maar al sinds de jaren 70 een pionier en legende in poëzie en spoken word. Zijn bewerking van dit nummer is er één waar ik elke keer kippenvel van krijg.

SpaceAgePoetry

Op de hoogte blijven van het werk van SpaceAgePoetry? Ga naar zijn uitgebreide Youtube playlist of Spotify pagina vol muziek en poëzie. Bekijk hieronder zijn nieuwe clip Rattenfänger:

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Op de hoogte blijven van Gigstarter en haar artiesten?
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: spaceage, spoken word