Boek een muzikale vakantie voor de zomer van 2022

Door Het Gigstarter Team op 10-03-2022

De 'summer of live' komt eraan en dat betekent dat festivals en evenementen data beginnen aan te kondigen. In dit artikel hebben we een lijst samengesteld van festivals/evenementen die je in Europa kunt bezoeken en tegelijkertijd meer te weten kunt komen over de cultuur van een ander land. Laten we beginnen met het plannen van de zomer en boek jouw muzikale vakantie!

Nederland - Koningsdag

Koningsdag is een jaarlijks feest in april in Nederland dat de geboorte van Koning Willem-Alexander viert. Voor sommigen is dit het grootste feest van het jaar en in het land worden veel verschillende soorten muziekfestivals georganiseerd die je op die dag kunt bijwonen. Als je een liefhebber bent van elektronische muziek, dan is het befaamde KingsLand festival in Amsterdam echt wat voor jou.

Abonneer op ons Youtube kanaal

Spanje - Feria de Sevilla

In de eerste week van mei vindt in de prachtige stad Sevilla de ongelooflijke Feria plaats. Dit feest trekt niet alleen de lokale bevolking aan, maar ook elk jaar duizenden toeristen. Als je wilt proeven van traditionele flamenco muziek en dag en nacht wil dansen, dan is dit de plek voor jou.

België-Vlaanderen - Gentse Feesten

Gentse Feesten is een 10-daags muziek- en cultuurfestival in de historische stad Gent. Dit jaar vindt het plaats van 15 tot 24 juli. Tijdens dit festival vind je dj's, straatmuzikanten en bands in verschillende delen van de stad en op de laatste dag van het festival - die wordt beschouwd als de dag van de 'lege zakken' - zijn alle etenswaren en alcohol afgeprijsd!

Belgium Wallonië - Les Festivals de Wallonie

Elk jaar wordt in het Franstalige deel van België Les Festivals de Wallonie gevierd. Tijdens de zomermaanden kun je luisteren naar klassieke muziek in een feestelijke, energieke sfeer met een publiek dat dezelfde passie deelt. Dit jaar is het thema van het festival 'It's a mad world' dus wij zijn er zeker van dat alle acts enkele verrassingen in petto zullen hebben.

France - Fête de la musique

Fête de la musique is een jaarlijks feest dat plaatsvindt op 21 juni. Je hebt misschien wel eens van dit feest gehoord, want hoewel het in Frankrijk is ontstaan, wordt het nu in veel verschillende landen gevierd. Op deze dag worden alle soorten muziek gevierd, van Pop, Rock tot klassieke muziek.

Portugal - FMM Sines

Festival Músicas do Mundo vindt plaats van 22 tot 30 juli in de steden Sines en Porto Covo aan de Atlantische kust. Het doel van dit festival is de omvang van de wereldmuziek te vieren en onder de aandacht te brengen. Acts komen vanuit de hele wereld naar Portugal en het festival staat open voor alle acts, van jazz, alternative tot reggae.

Italië - Umbria che Spacca

In het historische centrum van Perugia, in de regio Umbrië in Italië, vindt dit jaar de 9e editie van Umbria che Spacca plaats. Met een eclectische mix van lokaal talent zal dit festival jou zeker laten genieten van prachtig weer en tegelijkertijd van alle soorten muziek. Waarom boekt je niet een vlucht naar Italië van 30 juni tot 3 juli?

Duitsland - Internationaal Dixieland Festival

In Oost-Duitsland, in de stad Dresden, komt de crème de la crème van de jazz samen tijdens het Internationale Dixieland Festival. Dit jaar wordt het gehouden van 15 tot 22 mei en het is de 50e verjaardag van dit festival! 40 bands en solisten zullen spelen en zij beloven jou de perfecte mix van jazz, blues en boogie te brengen.

Oostenrijk - Donau Eiland Festival

Wist je dat het grootste openluchtfestival ter wereld gratis is en in Europa plaatsvindt? Danube Island Festival (Donauinselfest) is een weekend vol muziek, dans en goede vibes. Het vindt plaats op het kunstmatige eiland van de Donau in Wenen. Boek je tickets voor 24 tot 26 juni om ongelooflijke geluiden te horen van folk tot metal en alles daar tussenin.

Je eigen festival organiseren?

Bij Gigstarter kun je muzikanten boeken voor allerlei soorten events hoe klein of groot deze is ook is. Gaat het om een tuinfeest of een klein festival, geen zorgen wij kunnen jou helpen de perfecte muzikanten te vinden voor jouw bezetting. Het enige wat jij hoeft te doen is een oproep plaatsen. Dan geef je ons wat informatie over jouw evenement, waarna wij handmatig een aantal suggesties uitnodigen aan jouw oproep.
Plaats een oproepGerelateerde artikelen op Gigstarter

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: live muziek, vakanties, festival, zomer, cultuur, summer of live