The Moonlight Heroes

  (9)
  • Band   /   Sterksel
  • #Jazz #Akoestisch #Muziektheater
  • Klinkt als Jazz trio, Akoestisch ensemble, Bohemien, Putamayo (French Café, Acoustic Brazil), ZAZ, Nora Jones, Caro Emerald, Madeleine Peyroux, BalkanBeats. Eigen werk (klinkt als Nynke Laverman, Maarten van Roosendaal, Jules de Corte, Henny Vrienten).
  • 15 geverifieerde boekingen

Indicatie €700 - €950

Stuur een persoonlijk bericht naar The Moonlight Heroes

Check beschikbaarheid
The Moonlight Heroes, Jazz, Akoestisch, Muziektheater band

Een verrassend repertoire van jazzballads, swing, latin, zigane, kleinkunst, mediterraans, balkan, klassiek, improvisatie en eigen werk. Op afwisselend instrumentarium (o.a. marimba en akoestische piano) mobiel en als podiumact.

Eigen werk:
Gaandeweg leidden de repetities in de Sterkselse bossen tot nieuwe composities, waarin poëzie en muziek elkaar ontmoeten. Hiermee speelden zij vanaf januari 2019 de theatervoorstelling "Plaatjes in mijn hoofd", met eigen composities van Wendy Lina. De coronatijd is benut voor het maken van nieuw materiaal (o.a. Vleugelslag voor vermisten in Belarus) en liedjesvoorstelling, die vanaf zomer 2022 wordt gespeeld voor publiek (kleine theaters, huiskamerconcert, terrasoptredens, festivals, exposities).

The Moonlight Heroes spelen mooie liedjes uit de jaren '30 tot '60. Body & Soul, Lover Man, Polka Dots & Moon Beams, Nature Boy, Misty, Turks Fruit Theme, Hava Nagila, Agua de Beber... Het begon met jazz-liedjes, maar inmiddels is de band breed inzetbaar met afwisselende stijlen en instrumenten, binnen en buiten. Sinds januari 2019 reist het trio met eigen akoestische piano, een pas gerestaureerde Allison uit 1898.

Muzikale mogelijkheden:
Podium set: piano/accordeon, zang/marimba, contrabas (jazz, kleinkunst, instrumentaal)
Mobiele set: accordeon/mandola, zang/percussie/gitaar, akoestische bas (jazz, mediterraans)
Dans set: accordeon, zang/percussie en contrabas (swing, ouwe pop, ska, latin, klezmer)
Solo set: accordeon (tango, musical, zigane) of piano (jazz, improvisatie, klassiek, minimal)

De muzikanten:
The Moonlight Heroes Fried Manders en Makko Coster ontmoetten elkaar in 1985 op de improvisatie-afdeling van het Brabants Conservatorium in Tilburg. Sindsdien speelden zij samen in een heleboel bands en muziekstijlen. In 2014 trad Wendy Lina toe tot de muzikale gelederen, met een wervelstorm aan poëtische muzikale ideeën. Aanvankelijk speelden zij samen liedjes uit de jaren '30, de begintijd van de jazz.

Speelgelegenheden:
Wij worden vaak gevraagd als muzikale omlijsting bij een feest of kleinschalig evenement. De muziek brengt een ontspannen sfeer, op voor- en achtergrond. Bij openingen en markten, als muzikaal welkom, theatraal intermezzo bij diner, in instellingen, winkels en als straatact. We beschikken over eigen PA en akoestische piano. Veel gevraagde combinatie is achtergrondmuziek (niet te hard) met een mini-concertje (centraal moment, vaak gecombineerd met speech van de gastheer).

Reacties:
De opdrachtgevers zijn vaak 55+ers of jazz/klassiek-liefhebbers, die akoestische live-muziek zoeken voor op hun verjaardags-, pensioen- of huwelijksfeest. "Heel verrassend!" en "Precies wat we wilden!" horen we vaak na een optreden. Door de afwisselende stijlen en instrumenten, ervoeren mensen een optreden alsof ze 3 bandjes in 1 hadden geboekt.

Speciale wensen:
Op verzoek van de opdrachtgever kunnen wij een verzoeknummer instuderen. Ook is mogelijk een combinatie van optreden met een percussieworkshop (tot 40 personen). Soms is mogelijk om het thema van de gelegenheid te verwerken in het optreden (in geval van opening, lezing, boekenweek). Wij denken graag met u mee over de invulling van uw evenement!

Muziek

Blue Skies

Moonlight Heroes demo

Zon in Scheveningen

Foto's

Reviews

Door op 28/08/2022

Super goed contact voor, tijdens en na de voorstellingen. Bij het gemeentehuis voor ons op geheel eigen wijze Vivaldi gespeeld en op verzoek ‘s-middags heerlijke achtergrond muziek en speciaal op ons verzoek een jodelliedje ingestudeerd en gespeeld. Chapeau!! Heel veel dank, Angela en Gerard

Door op 03/08/2022

Het was een heel bijzonder huiskamerconcertje met The Moonlight Heroes. Zij luisterden het jaarlijkse buurtfeest op. Mooie , intieme luisterliedjes, prachtige teksten, teksten die veel oproepen en tot nadenken stemmen, gevoelig vertolkt door een mooie zangeres, vakkundig en zeer muzikaal begeleid door de pianist/ accordeonist/ gitarist en eveneens zeer muzikaal ondersteund door de contrabassist. Dit ensemble is erg goed op elkaar afgestemd. Muzikaal één met elkaar. Een fantastische belevenis was het!

Door op 23/06/2022

Na contact te hebben gelegd via Gigstarter hebben we telefonisch goed kunnen afstemmen wat we voor ideeën hadden voor ons feest. De bedoeling was om onze tuin een feest te geven voor ca 50 vrienden en familie + 10 kinderen. Het weer was prachtig dus dat kon ook zo doorgaan. De band was ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en met hun instrumentarium (o.a een Marimba en een echte piano) was dat ook nodig. The Moonlight Heroes maken hele mooie muziek met een fijn zang van Wendy. Een uitgebreid repertoir Zuid Amerikaans, easy listening, jazz wat ze makkelijk aanpasten naargelang de respons van de feestgangers. Een super band voor een privéfeest en zeker een aanrader. Bedankt voor jullie fijne optreden en wellicht tot ziens in de toekomst.

Contact

The Moonlight Heroes, Jazz, Akoestisch, Muziektheater band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Wendy

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over The Moonlight Heroes

The Moonlight Heroes is een band uit Sterksel. The Moonlight Heroes speelt muziek in de genres Jazz, Akoestisch & Muziektheater. The Moonlight Heroes heeft sinds de inschrijving op 04/02/2018 in totaal 15 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van The Moonlight Heroes klinkt als: Jazz trio, Akoestisch ensemble, Bohemien, Putamayo (French Café, Acoustic Brazil), ZAZ, Nora Jones, Caro Emerald, Madeleine Peyroux, BalkanBeats. Eigen werk (klinkt als Nynke Laverman, Maarten van Roosendaal, Jules de Corte, Henny Vrienten).. Het repertoire van The Moonlight Heroes bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: The Moonlight Heroes krijgt 4.6 uit 5 sterren op basis van 9 reviews.

The Moonlight Heroes hanteert een richtprijs van €700 - €950 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.