Red Herring

  (6)
  • Band   /   Rotterdam
  • #Akoestisch #Folk #Bluegrass
  • Klinkt als Fairport Convention, The Band, Bill Monroe, Flatt & Scruggs, Blue Grass Boogiemen, Alison Krauss, Union Station, Broken Circle Breakdown, O Brother Where Art Thou, Doc Watson, Tony Rice, Old Crow Medicine Show, Hackensaw Boys, David Grisman
  • 6 geverifieerde boekingen

Indicatie €600 - €1100

Stuur een persoonlijk bericht naar Red Herring

Check beschikbaarheid
Red Herring, Akoestisch, Folk, Bluegrass band

Red Herring: folk roots, americana, murder ballads, love songs, en kickass tunes!

Kniediep in de rootstraditie en met beide benen in het nu; dat is Red Herring. Of het nu om folk, bluegrass of americana gaat, de Haringen voelen zich bij al deze stijlen even thuis. Red Herring zet een sfeer neer waarin muzikale verhalen, eeuwenoude traditionele tunes en eigen composities, vlammende solo’s, intenste meerstemmige zang, ontroering en humor allemaal de ruimte krijgen.

Wat in 2012 begon als een duo van Arthur Deighton (Deighton Family Band, Kids on the Mountain) en Joram Peeters (Meilof, Throat Wobbler Mangrove) werd al snel een trio toen Loes van Schaijk (Waterflow, Lucy & The Man) als gastmuzikant bijsprong op het eerste studioalbum, The Mountain Valley Sessions (2013).

Toen het tweede album, Live At Volver (2014) het licht zag, reden de drie muzikanten en hun instrumenten—inclusief een contrabas van 1 meter 80 en een violist van bijna 2 meter—met zijn allen in één Ford Focus door het land. Maar wie had gedacht dat er nog een vierde multi-instrumentalist in de auto paste? Net zoals het met Loes was gegaan, werd bluegrassgrootmeester Paul van Vlodrop (die in het verleden het podium deelde met o.a. Byron Berline, Bill Keith en Vince Gill) gevraagd als gastmuzikant voor Red Herrings derde album Here To Distract You (verwacht: september 2017) en daarna permanent aan de haak geslagen. Dat is wat je noemt een goede vangst, niet dan?

Arthur Deighton - zang, mandoline, gitaar, bouzouki
Joram Peeters - zang, viool, gitaar, mandoline, bouzouki
Paul van Vlodrop - zang, vijfsnarige banjo, mandoline, gitaar
Loes van Schaijk - zang, contrabas

Prijzen
#1 publieksprijs Bluegrass Beeg 2014
#2 publieksprijs European World of Bluegrass 2015

Muziek

Red Herring - Barefoot Nell...

Red Herring - Pigs Upon A N...

Red Herring - The Beaten Tr...

Reviews

Door op 05/02/2018

Red Herring heeft op een subtiele en sympathieke manier een onvergetelijke bijdrage geleverd aan ons bedrijfsfeest. Dit gezelschap brengt pure muziek die je raakt, vol passie en recht uit het hart!

Door op 27/11/2017

Enthousiaste band ,maken contact met het publiek,
Zorgen voor een gezellige sfeer.
Veel variatie in de uitvoering van de muziek doordat ieder bandlid een nummer zingt.
Een Aanrader!

Door op 13/11/2017

We hadden ze gevraagd voor onze bruiloft voor het avondgedeelte. Met 65 gasten in een sfeervolle schaapskooi, een intiem feestje. Toen we daar aankwamen stonden ze ons al zingend op te wachten en de sfeer zat er al goed in. Hele relaxte lui, rete goede muzikanten en de relaxte muziek bracht zo veel sfeer tijdens de maaltiid. Heb er zoveel gasten over gehoord waar ik die goeie band vandaan had! Zelfs mijn verzoek om als
Bruidegom een nr van Johnny cash met de band te mogen zingen voor
de bruid werd enthousiast aan meegewerkt. Bedankt! Sfeerverhoging voor je feestje of bruiloft +10

Contact

Red Herring, Akoestisch, Folk, Bluegrass band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Paul

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Red Herring

Red Herring is een band uit Rotterdam. Red Herring speelt muziek in de genres Akoestisch, Bluegrass & Folk. Red Herring heeft sinds de inschrijving op 06/05/2015 in totaal 6 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Red Herring klinkt als: Fairport Convention, The Band, Bill Monroe, Flatt & Scruggs, Blue Grass Boogiemen, Alison Krauss, Union Station, Broken Circle Breakdown, O Brother Where Art Thou, Doc Watson, Tony Rice, Old Crow Medicine Show, Hackensaw Boys, David Grisman. Het repertoire van Red Herring bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Red Herring krijgt 4.5 uit 5 sterren op basis van 6 reviews.

Red Herring hanteert een richtprijs van €600 - €1100 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.