Playyard

  (4)
  • Band   /   Leiden
  • #Alternatief #Rock
  • Klinkt als Linkin Park, Limp Bizkit, Papa Roach, Rage against the Machine
  • 4 geverifieerde boekingen

Indicatie €50 - €200

Stuur een persoonlijk bericht naar Playyard

Check beschikbaarheid
Playyard, Alternatief, Rock band

Geïnspireerd door rockbands uit de jaren '90 en het begin van het nieuwe millennium creëert Playyard zijn eigen sound. Een mix van alternative rock en nu-metal is dan ook de kern van de band die live bekend staat om zijn energieke shows en de interactie met het publiek.

Playyard is in 2007 opgericht door zanger Erol Yenicekaya en drummer Erik Polet. Na geselecteerd te worden als 3FM Serious Talent en optredens in zalen als Melkweg (the Max), P60 , Paard van Troje en de Baroeg levert Playyard in 2008 zijn debuutalbum ‘Someday I’ll Show’ af die wordt vervolgd door de singles ‘On That Day’ en ‘It’s All Gone’. In 2010 ging Playyard de studio in met Dick Kemper om het nummer ‘Ready To Go’ op te nemen wat uiteindelijk ook de titel werd van de nieuwe EP.

Na finalist te zijn in bandwedstrijden als Emergenza en Battle of the Bands won Playyard in 2012 de Peter Tetteroo bokaal op het Delftse Westerpop. In 2013 brengt Playyard de single 'Step Up' uit.

De periode 2013-2015 zijn moeilijk voor de band. Een aantal leden stoppen, omdat ze te weinig tijd kunnen besteden aan de band en de muziek. Er worden audities gehouden om de band weer compleet te maken, waardoor shows tijdelijk op een lager pitje komen te staan.

Eind 2015 is de band weer compleet en er wordt in 2016 aan veel nieuw materiaal gewerkt. Er wordt een nieuwe Single gereleased genaamd 'Angels and Assassins' met bijbehorende lyric video, de website krijgt een totale make over en de band speelt op het D.s.d. festival in Zeeland, tijdens Leids Ontzet en in de Paap in Den Haag.

2017 start met de opname van het nieuwste nummer genaamd 'The Fallen' en het afmaken van nieuwe nummers voor de EP. Begin 2018 worden plannen gemaakt voor het zomer festival seizoen en opnames voor de aankomende EP.

Muziek

Forsaken

Insomnia

Rebel

Reviews

Door op 12/02/2018

Het contact is goed verlopen, iedereen heeft zich aan de afspraken gehouden. Ze speelde samen met een beginnende band die voor het eerste speelde en hebben onderling goed gecommuniceerd. En het belangrijkste natuurlijk: Het publiek heeft ervan genoten.

Door op 26/09/2017

De heren van Playyard hebben wij van Hoxemacoa voor het eerst gezien bij een aflevering van Muziekcafé in Hoxemacoa. Mannen die niet schromen voor een praatje, maar vooral zin hebben om lekker te spelen met elkaar.

De heren hebben twee keer in de Battle of Hox gespeeld, waarbij ze wonnen, en op het Truckersfestival Nog Harder mochten spelen in onze truck.

De strakke drums, de bas die tot in je buik te voelen is, het melodieuze gitaarspel, en dan de zang…

Een verschijning…een persoonlijkheid die de band draagt…die met het publiek speelt…

Als toeschouwer van deze band wordt je meegesleept met het geweldige “Angels and Assassins”.

Heerlijke muziek, een mooi samenspel wat resulteert in een smaakvol optreden, ik weet zeker dat je trek krijgt naar meer.

Ik zou willen zeggen: volg deze heren op facebook, en kijk en luister natuurlijk even naar hun geweldige tracks, een band die je absoluut een keer live moet meemaken!!

Door op 24/09/2017

Fantastische gig!

Contact

Playyard, Alternatief, Rock band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Bob

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Playyard

Playyard is een band uit Leiden. Playyard speelt muziek in de genres Alternatief & Rock. Playyard heeft sinds de inschrijving op 01/07/2016 in totaal 4 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Playyard klinkt als: Linkin Park, Limp Bizkit, Papa Roach, Rage against the Machine. Het repertoire van Playyard bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Playyard krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 4 reviews.

Playyard hanteert een richtprijs van €50 - €200 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.