David Bowie Tribute Bowie Who

  (8)
  • Soloartiest   /   Den Haag
  • #Tributeband #Pop #Rock
  • Klinkt als David Bowie, lets dance, Ziggy Stardust, Starman, Lazarus, Where are we now, Rebel rebel, Jean Genie, Blue Jean,
  • 8 geverifieerde boekingen

Indicatie €250 - €900

Stuur een persoonlijk bericht naar David Bowie Tribute Bowie Who

Check beschikbaarheid
David Bowie Tribute Bowie Who, Tributeband, Pop, Rock soloartist

10 Januari 2016. De wereld was geschokt. Bowie Overleden? Dat kan toch helemaal niet. Nee dat kan inderdaad niet want Bowie blijft altijd in ons gedachtengoed bestaan en heeft ons een mooie erfenis nagelaten.

Ben je een groot Bowie fan en wil je de fantastische muziek van deze geweldige artiest horen dan zit je hier goed.
Er bestaan meerdere Bowie tributebands maar er is er geen enkele band die op dezelfde manier werkt als de Bowie Who tribute show.
De stem van Bowie is ongeëvenaard, Bowie had in alle decades verschillende stemmen. Moet die stem dan krampachtig nagedaan worden zoals de meeste tributebands doen? Nee, het is de bedoeling om de songs zo lekker mogelijk te presenteren en te laten rocken waar ze moeten rocken en swingen waar ze moeten swingen. Desondanks klinkt de stem van Robert wel heel erg richting Bowie maar dat is een natuurlijke gift en geen krampachtige immitatie. Vergeet niet dat er maar 1 Bowie was!

Voorbeeld van een paar leuke complimenten wat volgde na een optreden in de cultuurschuur:
"Toen ik mijn ogen dichtdeed merkte ik dat het niet Bowie zelf was maar dit klinkt zo verdomd goed dat ik er kippevel van kreeg".
"De combi van het levensverhaal samen met de steengoede muziek is echt een traktatie"
Mensen die je komen bedanken met tranen in hun ogen van ontroering zegt toch wel wat!

De band bestaat uit twee personen die zorg dragen voor de muziek en presentatie.
Robert zingt en speelt gitaar tijdens de set met Bowie nummers. Hij wordt begeleidt door een looper waarop hij zelf alle partijen ingespeeld heeft.
Cary van Rheenen draagt zorg voor de presentatie en vertelt leuke korte anekdotes over Bowie. In enkele nummers blaast hij mee op zijn mondharmonica.

Deze vorm van optreden komt eigenlijk nauwelijks voor in de wereld van tribute bands. Dit past in een theater, cafe maar ook in een huiskamer of een leuk tuinfeest.
De sound is zonder meer erg goed en de meest gehoorde opmerking is dat dit echt een onwijs gave show is voor de Bowie liefhebber maar ook voor de iets minder grote fans omdat er soms een kwinkslag gemaakt wordt naar een andere artiest die veel aan Bowie te danken heeft of visa versa.
Voordeel van deze setting is compact, snel opgesteld en geen overbodige rompslomp maar wel het geluid van een complete top band.

Kijk en luister vooral naar de videos. Het geluid is gefilmd in een zeer volle omgeving en niet nabewerkt of later ingespeeld zoals de meeste artiesten doen. Dit is een eerlijke opname die in werkelijkheid veel beter klinkt. Kijk even naar de omschrijving en luister op bepaalde tijdstippen naar je favoriete song.

Binnenkort is de act ook te zien in theaters overal in Nederland.

Songs op de video:
0.03 Rebel Rebel,
1.26 Lazarus
4.31 Heroes
6.31 Ashes to ashes
8.27 tribute to Major Tom (Peter Schilling)
9.55 Space Oddity (real Major Tom)
13.52 Life on mars
15.18 Suffragette city
16.20 Rock & Roll suicide
17.10 Starman
18.12 China Girl
19.22 Ziggy Stardust
20.4 Five Years
21.34 Wild is the wind
23.50 Moonage daydream
25.37 Hang on to yourself
26.43 Jean Genie
27.45 Tribute to Lets Dance Bowie/Nile Rodgers

Verder staan er op de setlist ook nog de volgende nummers o.a.:
Stay
Kooks
New killer star
Where are we now, Boys keep swinging enz...

Muziek

Wild is the wind version Bo...

Heroes

Major Tom Reprise by Bowie Who

Reviews

Door op 24/04/2024

Fijn om afspraken te maken met de beide heren. Er werd speciaal een Bowie blues voor mij geschreven. Erg verrassend en leuk. Maar waar het om gaat, hoe klinkt het in zo'n kleine setting en slaat het over op de rest van het publiek. In 1 woord fantastisch. Een zeer uitgebalanceerd repertoire van oud naar nieuw en ik ben drie maanden geleden nog naar een B tribute in het Paard geweest maar als ik een vergelijking moet maken dan steekt deze act er met kop en schouders bovenuit. Een must voor iedereen die de muziek van Bowie kan waarderen.

Door op 24/02/2024

Ok ik ben een Bowie fan en had eigenlijk niet heel hoge verwachtingen van deze act maar wat is dit een verademing zeg. De sound is geweldig maar dat hele verhaal eromheen plus de voorbeelden van Bowie geïnspireerde andere artiesten maken het helemaal af. De combinatie van een goede artiest en een theater man maken dat je helemaal meegaat in deze act. In 1 woord geweldig. Jammer dat de website David Bowie.eu niet echt onderhouden wordt. Dat is mijn enige minpuntje over deze act. Ik wil meer van deze act zien!

Door op 12/01/2024

Twee mannen die echt een geweldige show neerzetten. De schuur was volledig uitverkocht en sterker nog, er waren extra staanplaatsen gecreëerd. Robert was ziek maar hij kwam toch en ondanks zijn griep merkte je niet dat hij minder goed in zijn vel zat. Een aanrader deze twee mannen als je een leuke David Bowie tribute zoekt die nog net een stapje verder gaat dan de gemiddelde tribute band.

Contact

David Bowie Tribute Bowie Who, Tributeband, Pop, Rock soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Robert

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over David Bowie Tribute Bowie Who

David Bowie Tribute Bowie Who is een solo-artiest uit Den Haag. David Bowie Tribute Bowie Who maakt vooral muziek in de genres Tributeband, Pop & Rock. David Bowie Tribute Bowie Who heeft sinds de inschrijving op 14/12/2022 in totaal 8 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van David Bowie Tribute Bowie Who klinkt als: David Bowie, lets dance, Ziggy Stardust, Starman, Lazarus, Where are we now, Rebel rebel, Jean Genie, Blue Jean, . Het repertoire van David Bowie Tribute Bowie Who bestaat uit alleen covers.

De optredens worden goed ontvangen: David Bowie Tribute Bowie Who krijgt 4.9 uit 5 sterren op basis van 8 reviews.

David Bowie Tribute Bowie Who hanteert een richtprijs van €250 - €900 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.