Wat betaal je voor het boeken van een artiest voor een live optreden? Dit is een vraag die afhangt van verschillende factoren, maar op Gigstarter weet je wel dat je van de laatste prijs verzekerd bent. Wij rekenen namelijk geen commissie voor het tot stand brengen van de boeking, waardoor de artiest dus zelf de prijs bepaalt voor een gig. Via onze artiestendatabase kun je gemakkelijk filteren op verschillende prijsklassen zodat jij een artiest kan kiezen binnen jouw budget.

Bekijk de database

Andere prijsfactoren

Bij het inschatten van de prijs van een artiest tellen verschillende dingen mee. Belangrijke factoren zijn, aantal personen, reistijd, ervaring, bekendheid en de apparatuur. Zo moet je bij een ervaren 5 koppige band met een eigen PA systeem al snel denken aan 600 euro of meer, terwijl een een (hobby) soloartiest met alleen een gitaar al vanaf 50 euro geregeld kan zijn. Uiteraard heeft de speelduur van de artiest ook invloed op deze prijs. Op Gigstarter heeft iedere artiest een prijsindicatie op zijn profiel staan, deze prijs kan echter gemakkelijk besproken worden met de artiest via het platform.

Een greep uit ons aanbod

Op Gigstarter hebben we meer dan 4000 enthousiaste artiesten in Nederland die je kan boeken voor jouw evenement. Ben je op zoek naar een goedkope, maar prachtig spelende soloartiest kijk eens op het profiel van Timber. Wil je een betaalbare akoestische band boeken die nummers uit de 60s spelen, wellicht is Steelstreet wat voor jou. Ook een bekende en ervaren band als Drukwerk is te boeken op ons platform, maar dan betaal je natuurlijk wel wat meer. Alles is mogelijk, in iedere prijsklasse!


saxofoon duo

Een oproep plaatsen

Weet je al wat je budget is voor jouw evenement, maar ben je er nog niet helemaal uit welke artiest je wilt boeken. Dan kun je onze hulp inschakelen door middel van het plaatsen van een oproep. Hoe gaat dit in zijn werk? Wanneer je een oproep plaatst kun je precies aangeven wat de gelegenheid is, welk genre muziek je zoekt, wat je budget is en meer. Vervolgens koppelen wij artiesten aan de oproep die passen bij de prijsklasse en andere wensen die jij hebt aangegeven. Je kunt daarna zelf uit de geselecteerde muzikanten een keuze maken en de artiest boeken. Super handig en snel!

Plaats een oproep!