Wil je dat artiesten jou benaderen? Plaats een oproep!

Book bands, DJs and musicians

Geef aan welke muziek je zoekt

Beschikbare artiesten zullen snel reageren

Kies zelf de perfecte act uit het overzicht

Plaats een oproep

Popmuziek artiesten overzicht

Pop muziek en lichte muziek vallen altijd in de smaak. Op Gigstarter is er een breed assortiment aan Lichte muziek en Pop Bands en DJs te boeken. Bij Pop muziek moet er niet meteen gedacht worden aan tiener idolen. Hoewel dat ook Pop genoemd mag worden omvat het genre meer dan dat.

Lichte muziek. Onder het container begrip Lichte Muziek scharen zich praktisch alle genre's die niet onder klassieke muziek vallen. Denk aan Jazz, Funk of zelfs Volksmuziek. Grappig genoeg zijn muzikanten die lichte muziek spelen veelal op zoek naar een lichtelijk poppy karakter. De herhaling en het herkenbare in muziek is wat het publiek roert, bij het boeken van lichte muziek kan je er dan ook vanuit gaan dat het publiek zal genieten. Hoewel lichte muziek niet als genre op zich gezien kan worden is lichte muziek de ideale balans tussen verschillende muziek stijlen. Indien men niet op zoek is naar pure pop, maar ook niet naar klassieke muziek is het boeken van de fusie van stijlen de beste optie.

Pop & Cover bands. Het boeken van een pop band is de juiste keuze voor een borrel of feestje in een kroeg. Pop muziek werkt voor zowel de nauwlettende luisteraar als de persoon die liever even gaat kletsen. Op Gigstarter kun je zowel bands die pure pop hitjes coveren als bands met eigen werk boeken. De Coverband is de ideale optie om te boeken voor een feest waar meegezongen of gedanst moet worden. Hoewel bands die eigen liedjes spelen soms ook dansbare muziek hebben, zijn deze meestal iets meer om naar te luisteren. Pop bands die eigen muziek maken neigen vaak naar de lichte muziek in dat ze een fusie vormen tussen verschillende muziek stijlen en experimenteren met genre's zoals jazz en folk. Deze pop muziek is gepast om te boeken voor kroegen en kleine podia.

Pop DJs. Een DJ boeken doet het altijd goed. Als je een feest hebt waar er een hele avond gedanst moet worden of waar de ruimte een live band niet toestaat, dan is een DJ boeken de juiste keuze. Het fijne van een DJ die pop muziek draait is dat dit toegankelijk is voor een breed publiek. Veel pop DJs bieden een compleet pakket aan waaronder geluid en licht vallen, zo een DJ noemt zichzelf een "Drive in Show". Het boeken van een "Drive in Show" is de juiste keuze indien men een locatie tot een discotheek om wilt toveren. Een ander voordeel van Pop DJs is dat ze vaak een avond vullend programma kunnen bieden voor een zeer schappelijk tarief.

Solo-artiesten. Ook veel solo-muzikanten wagen zich steeds vaker aan de pop muziek. Op Gigstarter zijn er veel Singer-songwriters die in hun muziek elementen uit de pop muziek verwerken. Een solo-artiest boek je bijvoorbeeld voor een huiskamerconcert of een concertje op een klein podium. Voor een festival werkt een singer-songwriter ook altijd goed, bijvoorbeeld in het voorprogramma. Sommige solo-artiesten zijn ook met band te boeken waardoor ze zich als pop band kunnen presenteren. Neem een kijkje door ons ruime assortiment aan pop en lichte muziek en kijk wat de juiste keuze voor jou gelegenheid is om in te huren.