Wil je dat artiesten jou benaderen? Plaats een oproep!

Book bands, DJs and musicians

Plaats een oproep en deel enkele details van het evenement

Wij selecteren handmatig geschikte artiesten voor jou

Uit de beschikbare artiesten kies jij de beste match

Plaats een oproep

Nederlandse muziek overzicht

Nederlandse muziek is in! Op Gigstarter kun je een breed scala aan Nederlandstalige of Nederlandse muziek boeken. Nederlandse muziek gaat van authentieke volksmuziek tot hippe pop hitjes. Blader door een breed scala aan Nederlandse artiesten en boek de zanger, zangeres of Nederlandse band waar jij naar op zoek bent.

Smartlap en Volks-muziek. Meestal wordt smartlap of volks-muziek door een solo-artiest gezongen. Deze artiesten worden over het algemeen begeleid door een opname die afgespeeld dient te worden vanaf een geluidsinstallatie (ook wel PA genoemd). Bij Gigstarter kun je zowel zangers als zangeressen inhuren die deze heerlijke meezing muziek van jongs af aan al zingen. Gigstarter is trots op de Nederlandse muziek die wij aanbieden, waarvan een goot gedeelte uit de Jordaan komt, het hartje van de Amsterdamse authentieke live muziek.

Nederpop Bands. Veel bands en ensembles zie je steeds vaker kiezen voor een Nederlandstalig repertoire. Engels zal men altijd blijven zingen, maar Nederlands is soms toch net even wat origineler. Veel Nederlandse bands die bij ons te boeken zijn spelen eigen nummers met grote hit-potentie. Omdat de muziek Nederlandstalig en populair is wordt deze daarom ook wel Nederpop genoemd.

Nederlandstalige Singer-songwriters. Ook de Singer-songwriters, begeleid door hun gitaar of piano, wagen zich steeds meer aan het Nederlandse repertoire. Wel zo fijn voor muziek die is om naar te luisteren. Het voordeel van een solo-artiest ten op zichte van een ensemble is dat het wat goedkoper is om één enkele muzikant in te huren. Als de locatie een wat kleinere settings zoals een huiskamers of een intieme gezelschap is, dan is een Singer-songwriter misschien wel de juiste act om te boeken. Kijk wat rond in onze Nederlandse muziek en vraag vrijblijvend een offerte aan!