Wil je dat artiesten jou benaderen? Plaats een oproep!

Book bands, DJs and musicians

Geef aan welke muziek je zoekt

Beschikbare artiesten zullen snel reageren

Kies zelf de perfecte act uit het overzicht

Plaats een oproep

Klassieke en kamermuziek overzicht

Klassieke muziek beperkt zich niet tot het concertgebouw. De huiskamer of de tuin lenen zich prima als podium en zijn zeker ook plekken waarvoor klassieke muziek te huren is. Muzikanten vinden het leuk om bij het publiek thuis op te treden omdat het intiem is en tot speciale momenten kan leiden. Kamermuziek beperkt zich natuurlijk niet tot de huiselijke kringen maar kan men ook boeken voor publieke aangelegenheden.

Aria & Solo. Op ons platform schrijven steeds meer solisten zich in. Opera zangers en zangeressen zijn te boeken voor kerkdiensten of uitvaarten. Ze weten daar een onvergetelijk gevoel neer te zetten. Deze artiesten zijn uiteraard ook in te huren voor huiskamerconcerten. Voor solisten geldt eigenlijk het zelfde. Hun instrument, of het nu een vleugel, een viool, een cello, of een klassieke gitaar is, ze zijn op een groot scala aan gelegenheden in te zetten. Het boeken van een solist voor een emotioneel moment tijdens een bruiloft zal zorgen voor een dag die men niet snel zal vergeten.

Barok & Modern Klassiek. Strijk ensembles van groot tot klein zijn ook te boeken voor feestelijke momenten. Deze muzikanten spelen allerlei soorten klassieke muziek, van Barok tot Modern. Al moet er tijdens het boeken wel rekening gehouden worden dat iedere muzikant zijn of haar voorkeur heeft. De gemene deler is dat de artiesten de vrijheid nemen de composities naar eigen smaak te arrangeren zodat iedere uitvoering weer een ontdekkingsreis is.

A Capella. Er zijn verschillende klassieke koren te boeken op Gigstarter. Licht klassiek is een toegankelijke vorm van klassieke muziek die veel door moderne koren wordt gehanteerd. De klassieke koren die hier te boeken zijn zingen A Capella, zonder begeleiding, composities uit het klassieke repertoir. Sommige koren experimenteren met lichte muziek zoals Jazz en zelfs pop muziek en zijn daarom toegankelijk voor een breed publiek. Ook jongeren zullen er van genieten.