Wil je dat artiesten jou benaderen? Plaats een oproep!

Book bands, DJs and musicians

Plaats een oproep en deel enkele details van het evenement

Wij selecteren handmatig geschikte artiesten voor jou

Uit de beschikbare artiesten kies jij de beste match

Plaats een oproep

Soul, Funk of Wereldmuziek overzicht

Jazz is de laatste jaren helemaal hot. Een Jazz band of ensemble boeken is om die reden een geheid succes. Jazz muziek heeft zelfs zo een grote comeback gemaakt dat zich in veel andere genre's heeft genesteld zoals Funk of Soul. Maar ook DJ's en Coverbands die hier te boeken zijn wagen zich steeds meer aan deze stijlen.

Jazz Bands. Op Gigstarter kun je jazz musici boeken van hoog kaliber. Veel van onze jazz bands en ensembles zijn conservatorium afgestudeerden die graag ingehuurd worden om te komen spelen. Jazz wordt door het publiek goed ontvangen omdat het zich zowel voor aandachtig luisterwerk leent, als voor lekker babbelen onder het genot van een biertje. Jazz kenmerkt zich door de vrije improvisatie, maar ook door het spelen van standards. Een Jazz band voor een bruiloft of speciaal privé feest boeken is makkelijk en een veilige keuze: de gasten zullen van de solo's en ritmes smullen!

Funk, Soul & World bands. Veel sessie muzikanten die uit de Jazz komen spelen graag Funk, Soul of World (wereldmuziek). Deze stijlen hebben een swingend karakter en zijn daarom dé live act om te boeken als je het publiek aan het dansen wilt krijgen. Hoewel World een container begrip is dat slaat op alles wat niet westers is, hebben wij het hier over de Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes die intrinsiek zijn aan de Funk en Soul. Op Gigstarter zijn er veel bands te boeken die Funk, Soul & World maken. Hoewel het gewicht bij één stijl zal liggen is het vaak een fusie van de drie muziek stijlen. Ook hebben de bands die bij ons te boeken zijn over het algemeen een Jazzy feel, gewoon omdat ze het niet kunnen laten.

Funk DJs. Ook DJs zoeken de wat exotischere stijlen op. Wereldmuziek en Jazzy ritmes passen perfect onder elektronische muziek en worden leuk gevonden door een groot publiek. De DJs die op je Gigstarter kan boeken draaien vooral funk. Een Funk DJ zal geen pure Funk draaien, maar meer funky elementen in zijn of haar muziek verwerken. In dat opzicht is het ook meer een algemeen begrip voor Jazz, Soul, World & Funk, waar het gewicht bij funk ligt. Dit is voornamelijk omdat de slaggitaar en de baslijntjes lekker onder elektronische muziek te mixen zijn. Een funk DJ inhuren voor een bruiloft is de ideale keus als men wilt dansen maar liever geen pop DJ wilt boeken. In overleg met de DJ is het soms ook mogelijk om een live element zoals een saxofoon of een percussionist bij te boeken zodat alles uit de show gehaald kan worden.