Wil je dat artiesten jou benaderen? Plaats een oproep!

Book bands, DJs and musicians

Plaats een oproep en deel enkele details van het evenement

Wij selecteren handmatig geschikte artiesten voor jou

Uit de beschikbare artiesten kies jij de beste match

Plaats een oproep

House & Electronic DJ overzicht

EDM, beter bekend als Electronic Dance Music, is een verzamelnaam voor zo'n beetje alle elektronische muziek. Op Gigstarter is een groot assortiment aan DJs te boeken die deze muziek produceren. House en Electronic Dance Music beschouwen wij als live muziek omdat artiesten het steeds vaker op het podium produceren. Er wordt daadwerkelijk muziek gecreëerd op het podium. Ook zijn er artiesten in te huren die het digitale element mengen met instrumenten, wat de naam live electronic helemaal waar maakt. Bij het boeken van een Disc Jockey is het verstandig om te kijken welke apparatuur deze gebruikt. Soms gaan ze er van uit dat de apparatuur op locatie aanwezig is.

House. Dit is zo'n beetje het containerbegrip voor alle digitale muziek en is in dat opzicht een beetje de voorganger van de term EDM. Formeel is het niet correct, een purist zal je er op afrekenen, maar house is natuurlijk een genre op zich. Er zijn verschillende soorten DJs te boeken, de meesten draaien house of techno en de verwante muziek stijlen zoals bijvoorbeeld Deep-house. Afhankelijk van de situatie, de tijd of het publiek zal het ene genre beter werken dan het andere.

Chill-out. De hele dag beukende ritmes afspelen trekt zelfs de grootste house liefhebber niet, daardoor ontstond de chill-out. Als je een lounge area wilt creëren voor je bar of je feest dan is het boeken van dit type DJ gepast. Ook binnen dit genre zijn er stromingen, de ene DJ zal meer de Funk opzoeken en de andere zal misschien werken met oosterse geluiden. Het fijne aan de muziek is dat het door alle leeftijden wordt gewaardeerd.

Electronic & Fusion. Djs zitten niet stil, ze zijn continu aan het experimenteren. Hierdoor worden elektronische muziek stijlen net als in de lounge muziek gemengd met andere stijlen. Het verschil is dat met electronic het meer binnen de pop begeeft. Ook zie je dat de muziek de samenwerking met live instrumenten zoekt zoals de gitaar, percussie of blazers. Deze DJs zijn leuk om te boeken voor festivals.