Wil je dat artiesten jou benaderen? Plaats een oproep!

Book bands, DJs and musicians

Plaats een oproep en deel enkele details van het evenement

Wij selecteren handmatig geschikte artiesten voor jou

Uit de beschikbare artiesten kies jij de beste match

Plaats een oproep

Alle DJs in het genre Jazz

Jazzmuziek boek je bij Gigstarter.

De oorsprong van Jazz

Jazz is een muziekstijl gebaseerd op improvisatie die zijn oorsprong vindt in New Orleans in de Verenigde Staten. De swing-periode in de jaren 1930 markeerde een hoogtepunt in de populariteit van de jazz, aangezien het de meest populaire muziek was om op te dansen. Rock 'n roll verving de rol van dansmuziek en vanaf de jaren 1950 evolueerde de Jazz tot een meer experimentele muziekvorm. Bekende Jazz artiesten zijn bijvoorbeeld John Coltrane, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald.

Heden

Vandaag de dag zijn er veel verschillende jazzstijlen en Gigstarter heeft veel getalenteerde artiesten in elke jazzcategorie. Gypsy jazz, latin jazz, swing, bebop, cool jazz, zoveel variaties over de hele wereld, voortkomend uit mixen met andere muziekgenres zoals rap of swing.

Voor welke gelegenheid?

Een jazzduo kan uw familie en vrienden onderdompelen in een bedwelmende sfeer tijdens uw verjaardagsfeest of een eenvoudig huisconcert. Een band met meerdere artiesten kan zeer geschikt zijn voor een bruiloft, een bedrijfsborrel, een familie-kerst. Alles is mogelijk op Gigstarter, vergeet dat niet!

Toch liever andere muziek?

Voel je vrij om op zoek te gaan naar DJs in andere genres. Ga daarvoor terug naar het genre overzicht.