Unieke kerstmarkten in Europa

Bij Het Gigstarter Team

Het is het seizoen om door drukke straten vol sneeuw te dwalen, waar eeuwenoude kerstkraampjes samenkomen met moderne gezinsactiviteiten en heerlijke warme hapjes en drankjes. Elke markt heeft bezoekers een speciaal verhaal te vertellen en een unieke sfeer om te delen. Ga met ons mee op een winterwonderlandavontuur en verken de zorgvuldige selectie van de meest betoverende plekken om te bezoeken in Europa, gemaakt door het Gigstarter Team.

Winter Wonders

Locatie: Brussel, België
Datum: November 24 tot en met December 31

Deze vakantieperiode viert de stad Brussel de 23e editie van Winter Wonders, een van Europa's populairste Kerstmis markten, gevuld met honderden activiteiten die je niet zullen teleurstellen. De Belgische hoofdstad staat bekend om haar prachtige architectuur en tijdens de wintermaanden verandert de stad in een magische 360° lichtshow. De Grote Markt, gelegen aan het centrale plein en beschouwd als UNESCO Werelderfgoed, wordt een display voor een verscheidenheid aan themagerelateerde visuals. Het is ongelooflijk om dit met het hele gezin of alleen te zien, omringd door vrolijk gelach en een warme sfeer. Muziek speelt ook een belangrijke rol bij Winter Wonders. Als bezoeker kun je de diverse artiesten in vele vormen zien, zoals straatartiesten met akoestische gitaren, verenigde koren, en zelfs parade muziek! Hierdoor wordt het echt een onvergetelijke ervaring met een sterk vakantiegevoel.


kerst stallenKerstviering in Brussel

Kerststad Valkenburg

Locatie: Valkenburg, Nederland
Datum: November 17 tot en met January 7

Vanaf half november is een van de meest bijzondere kerstmarkten van Europa, gelegen in de Nederlandse provincie Limburg vlakbij de Duitse grens, weer open voor het publiek.De hele stad verandert in één groot sprookje met evenementen zoals een kerstparade, lokale voedseltours en een 'levensechte' kerstman die kinderen kunnen bezoeken.Het centrale punt van deze stad is echter de Gemeentegrot.Het wordt beschouwd als de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse markt in heel Europa en voegt een speciaal tintje toe aan de gewone festiviteiten.Binnen vind je meer dan 50 winkels die handgemaakte kerstversieringen en cadeautjes verkopen, met de donkerste hoekjes verlicht met lichtjes en mooie ornamenten.De markt biedt bezoekers accommodaties in het kasteel en concerten met muzikanten van vele genres, van Nederpop tot kinderliedjes.


Kerststad Valkenburg - Promotie Video

Winter Pride Xmas Market

Locatie: Hamburg, Germany
Datum: November 20 tot en met December 23

Het Winter Pride Team beschrijft zichzelf als volgt: "Wij zijn de kerstmarkt in Hamburg St. Georg voor queers & friends met muziek, snacks en glühwein" en we zouden het niet beter kunnen samenvatten! Deze vrolijke markt in de charmante Duitse stad biedt een fantastische mix van een feestelijke sfeer en trots. Live optredens van lokale LGBTQ+ artiesten, waaronder DJ's, drag performers en entertainers, voegen een extra laag opwinding toe en veranderen de markt in een andere wereld. Elk muziekgenre dat je maar kunt bedenken is hier mogelijk. Wees niet alleen klaar om de traditionele vreugde van Kerstmis te omarmen, maar ook om de diversiteit van de gemeenschap om je heen te ondersteunen. Geniet de komende weken van de Winter Pride Xmas Market in Hamburg!


pride met kerstEen inclusieve kerstmarkt

Christkindelsmärik

Locatie: Strasbourg, Frankrijk
Datum: November 24 tot en met December 24

De kerstmarkt van Straatsburg dateert uit 1570 en wordt beschouwd als de oudste van Frankrijk en een van de oudste van heel Europa. Elk jaar wordt een dertig meter hoge kerstboom naar Place Kléber gebracht en versierd met kleurrijke lichtjes en speelgoed. Meer dan 300 houten kraampjes, verspreid over verschillende pleinen in de stad, nodigen je uit om adembenemende ontdekkingen te doen in een besneeuwde sfeer! Hier vind je de beste voedselmarkten met verse pretzels, spaetzle, knakworsten en crêpes. Het hoogtepunt van de gastronomie in dit deel van Frankrijk zijn echter de Elzasser koekjes, traditionele zoetigheden die meestal op smaak zijn gebracht met sinaasappel, kaneel, anijs en andere kruiden. Al met al is Christkindelsmärik niet zomaar een markt; het is een cultureel feest dat de titel van Straatsburg als absolute 'Hoofdstad van Kerstmis' bevestigt.


impressie van de stad StrasbourgGezellige lichtjes betoveren de straten voor de feestdagen


We hopen dat deze markten je zullen inspireren om je onder te dompelen in de magische sfeer en de komende feestdagen op een interessante manier door te brengen. Terwijl je nipt aan warme glühwein of warme chocolademelk en deelneemt aan diverse activiteiten, neem je even de tijd om de schoonheid van de winter te omarmen. Moge het helder en vol vreugde zijn. Fijne feestdagen van het Gigstarter team!


Gerelateerde artikelen over Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: kerst, kerstmarkt, markt, winter, feestdagen, kerstliedjes