Harmonieën van de Feestdagen: Gigstarter's Picks

Bij Het Gigstarter Team

De feestdagen staan voor de deur, de stad maakt zich op voor de traditionele transformaties die deze magische tijd van het jaar markeren. Het vakantiegevoel is overal en het Gigstarter team heeft een lijst voorbereid voor iedereen die het perfecte evenement wil organiseren. Nadat we je hebben meegenomen op een reis door de muziekgeschiedenis die dit seizoen kenmerkt, kunnen we je inspireren met onze selectie artiesten die jouw feest kunnen omtoveren tot een warm en gastvrij muzikaal evenement. Laten we samen in de vakantie stemming komen!

De reis van de vakantiemuziek

Voordat we dieper ingaan op onze persoonlijke favorieten, gaan we eerst in op het belang van livemuziek tijdens de feestdagen. Muziek vertegenwoordigt veel meer dan alleen een vrolijke achtergrond. De traditie van het vieren van Kerstmis door middel van muziek heeft eeuwenoude wortels en heeft zich door de eeuwen heen in veel culturen ontwikkeld. Onder de verschillende muziekgenres hebben kerstliedjes een bijzondere historische betekenis. Het woord 'kerstlied' komt van het Franse woord 'caroller', wat vrolijk zingen betekent. Hoewel het zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen, was het tijdens het Victoriaanse tijdperk dat dit unieke genre zich ontwikkelde tot een diepgaande weergave van het geloof van mensen in God. O Holy Night' en 'Silent Night' zijn misschien wel de bekendste voorbeelden van deze liederen die, naast het bevorderen van een gevoel van eenheid onder de gelovigen, het verlangen van mensen belichamen om tijdens de kerstperiode bij elkaar te blijven.

Terwijl kerstliederen ongetwijfeld de liederen van het volk waren, begon in de barok een ander genre geassocieerd te worden met Kerstmis: klassieke muziek. De kerk begon beroemde klassieke componisten aan te trekken om opera's te creëren die tijdens de zondagsdiensten gespeeld konden worden om het aantal gelovigen en natuurlijk de aanbiedingen te vergroten. Componisten als Vivaldi, Bach en Hande werden overgehaald om kerstliederen te schrijven, waardoor klassieke muziek voor het eerst dichter bij deze periode kwam. Jaar na jaar werd de fusie tussen klassieke composities en feestelijke thema's alom gewaardeerd. Tsjaikovski's meesterwerk 'De Notenkraker' is een van de beroemdste kerstballetten aller tijden.

Tussen de jaren 1930 en 1950 legden de liedjes niet zozeer de nadruk op de religieuze kant, maar meer op de leuke aspecten van Kerstmis, zoals kerstmannen, kerstbomen en sneeuwpoppen. In plaats van gewone mensen of kerkkoren die ze zongen, voerden populaire muzikanten deze liedjes uit. In dit nieuwe tijdperk van kerstmuziek componeerde en zong iedereen kerstliedjes, van Elvis Presley tot Frank Sinatra, en van The Beach Boys tot Wham!. Hoewel ver verwijderd van de vroege kerstliederen, is de hedendaagse kerstmuziek een manier gebleven om het verlangen om samen te zijn tijdens deze speciale feestdag uit te drukken.


warme en gezellige live muziek

Onze selectie

Of je nu van plan bent om een privéfeest te geven, een evenement op een locatie of gewoon je dierbaren wilt verrassen, onze selectie zal je helpen bij het plannen van het perfecte evenement. Nu de feestdagen voor de deur staan, presenteren we je graag een geselecteerde groep vrolijke artiesten, klaar om van jouw feest een unieke ervaring te maken. Op zoek naar een band, een solo-artiest of ensemble? Maak je geen zorgen, we hebben een zeer gevarieerde selectie artiesten, maar laten we eerst een aantal van onze seizoensartiesten uit verschillende landen uitlichten!

Velvet Tunes (NL)

Als je op zoek bent naar een extra tintje aan je feest, dan is Velvet Tunes de perfecte keuze. Deze fantastische band brengt de tijdloze geest van het seizoen naar je evenement en speelt een breed repertoire van typische artiesten voor deze periode, waaronder Michael Bublé en Mariah Carey. Of je er nu voor kiest om de feestdagen thuis of in een gezellig berghuis te vieren, ze letten op elk detail en zorgen voor de perfecte muzikale ervaring voor je evenement die je niet snel zult vergeten.

The Velvet Tunes warmen de kamer op

Rune (BE)

Rune is geboren en getogen in Schriek, België. Al sinds haar kindertijd heeft ze een grote passie voor muziek. Ze begon gitaar te spelen toen ze dertien jaar oud was. Haar warme en expressieve stem heeft ertoe geleid dat ze werd uitgenodigd op tal van festivals en privé-evenementen, waar ze het publiek voor zich wist te winnen. Als je op zoek bent naar een artiest die makkelijk kan switchen van pop naar country en akoestisch binnen hetzelfde feest, dan is deze jonge songwriter een goede keuze. Haar unieke stem, gecombineerd met haar gitaarkunsten, kunnen een fantastische sfeer creëren op je feest, waardoor de vakantietijd verandert in een echt emotioneel feest.


guitar artist Rune betovert het publiek met haar zang

Pamela Magal (ES)

Wil je je feest een warm tintje geven? Dan moet je echt eens kijken naar Pamela Magal! Deze fantastische Spaanse artieste heeft een heel unieke stijl die zelfs het meest verlegen publiek aan het dansen krijgt. Haar repertoire omvat klassieke genres zoals rock, tango en flamenco. Pamela kan op elk evenement het beste van zichzelf geven, maar ze schittert echt op de grootste podia. Dus, als je van je bedrijfsfeest een echt feest wilt maken.

Een indruk van Pamela's charmes op het podium

Grégory Chauchat (FR)

Accordeon, viool en een Frans tintje. Is er iets romantischer? Met Grégory Chauchat maak je van de wintervakantie voor de mensen van wie je houdt echt een unieke ervaring. Deze artiest weet hoe hij een stukje Frankrijk met zich mee kan brengen, waardoor je feest verandert in een elegant Parijs café. Grégory laat zich ook inspireren door jazz, maar hij mixt graag verschillende genres in zijn muziek, zoals chanson en het tijdloze swing. Als je je geliefden wilt verrassen met een echt romantisch cadeau, moet je Grégory zeker overwegen.

Een perfecte achtergrondprestatie van Grégory Chauchat

Nele & Noah Lachmund (DE)

Maak kennis met Nele en Noah Lachmund, een getalenteerd duo dat al samen speelt sinds hun kindertijd. Deze twee broers en zussen delen een passie voor muziek, waardoor ze hebben deelgenomen aan vele live-evenementen, zowel in Duitsland als in andere landen in Europa. Met hun akoestische en melodieuze geluid zullen ze je feest omtoveren in een gezellige en gastvrije omgeving, met een interessant repertoire van artiesten als Camila Cabello en Shawn Mendes. Hun warme en expressieve stemmen zullen je evenement een intiemer gevoel geven.


broer en zus die een muzikale carrière nastreven Een impressie van Nele en NoahDe artiesten die we hebben voorgesteld zijn persoonlijke favorieten van alle getalenteerde artiesten die deel uitmaken van onze gemeenschap. Op zoek naar iets anders of dichter bij de locatie van je evenement? Kijk dan in onze database! En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, willen we je een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar vol livemuziek wensen van het hele Gigstarter-team!


Blader door


Gerelateerde artikelen over Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: xmas, winter, kerst, live muziek, evenement, feest, cadeau, feestdagen, vakantie, seizoen