Zo vierde het Red Light Jazz Festival haar 5e editie

Door Sarah en Barbara op 07-06-2018

In het eerste weekend van juni is het op de wallen van Amsterdam altijd een stuk drukker dan normaal. Tussen de rode ramen, bars, coffeeshops en grachten kun je jazz in al zijn vormen vinden. Het Red Light Jazz Festival verwelkomt verschillende muzikanten, bands en ensembles op verschillende soorten podia. Op deze manier kan iedereen, meestal gratis, van heerlijke jazz klanken genieten. Het Gigstarter Team was hier uiteraard bij en willen jou graag alles hierover vertellen!

Drie dagen in het hart van het Red Light District

In meer dan 30 bars, podia en andere plekken in het Red Light District konden muzikanten op dit 3 daagse festival hun jazz repertoire ten gehore te brengen.
Deze plekken bestonden uit cafés, hotels en sex clubs – laten we niet vergeten wat het Red Light District van origine is. Artiesten van Gigstarter zoals Jazzkia en TRUNK. waren hier ook aanwezig en hebben deze dagen meerdere keren opgetreden.
De Nederlandse documentaire over trompetlegende Chet Baker, the Last Days die in 1988 een tragisch ongeluk kreeg, werd ook in dit weekend tentoongesteld.Erik bezoekt het Red Light Jazz Festival. Meer Gigstarter Vlogs

Wat als JIJ op het podium zou staan volgend jaar?

Het Red Light Jazz festival vierde haar 5e verjaardag dit jaar. Red Light Jazz heeft 70 artistieke artiesten om te worden bewonderd in het mythische gedeelte van een Europese hoofdstad.
Gigstarter is trotse partner van dit festival die op plezierige wijze jazz in de schijnwerpers zet.
Volgend jaar kun je artiesten ontdekken het trio Irene Reig Trio en hun Afro Amerikaanse invloeden, of de band Back to Bassax die meer naar Latin klinkt.
Wil jij net zoals deze Gigstarter artiesten op het podium staan? Maak dan snel een profiel aan en wie weet sta jij volgend jaar op dit fantastische festival!

Schrijf je nu in

Boek een Jazz act

Wil jij ook een jazz act op jouw evenement? Bekijk dan hier ons jazz aanbod.

Gerelateerde blogs
Muzikale tips voor het Landjuweel festival 2017 op Ruigoord
Verslag VNPF 2017: congres voor festivals en podia in Nederland
Buma Music in Motion 2018 laat de kracht van netwerken zien

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: vlog, muziek, boekingen, gig, bands, live, red light jazz, amsterdam, jazz, gigstarter