Oefening baart kunst

Bij Gijs Hietkamp

Daar staan we dan. Met Some Kind of Fire Rose staan we aan de vooravond van ons eerste concert in het Energiehuis in Dordrecht. We zijn nog maar net het industriële gebouw binnen of er wordt ons gevraagd: Willen jullie nog oefenen?

De lieve medewerkster bedoelt natuurlijk soundchecken en een beetje besmuikt lachen we erom. Maar feitelijk heeft ze natuurlijk gelijk, elk optreden is weer een oefening om een nog betere show neer te zetten. Een oefening om ons optreden onvergetelijk, overdonderend en bewonderenswaardig te maken zodat we de volgende keer weer op een groter podium voor een nog groter publiek mogen spelen. We dromen steeds verder.

Gelukkig horen we achteraf dat het optreden uitstekend gelukt is, publiek en medewerkers komen er na de show uitgebreid op terug. Een dag later ontvangen we zelfs nog een opbeurende mail, waarin onze performance geroemd wordt. Oefening op het podium baart kunst. Een geoefende muziek act staat voor een doorvertellenswaardige show, die je wilt delen als bezoeker. Zo bind je steeds meer mensen aan jouw muziek. Dat is de openbaring van deze simpele woorden: JA we willen heel graag blijven oefenen, elke keer opnieuw. Ik wil de lieftallige vrijwilligster nederig bedanken voor dit nieuwe inzicht. We mogen snel terugkomen in Dordrecht en we hopen natuurlijk stiekem op een groter podium.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: dordrecht, energiehuis, some kind of fire rose, gijs hierkamp, optreden, live muziek, gitaar, blog,