5 muzikale tips voor het Utrechts Jazz festival

Door Tom van der Velpen op 07-05-2018

Op zondag 20 mei 2018 is de vijfde editie van het Utrechts Jazz festival. Net als vorig jaar zal het gratis festival plaatsvinden op Janskerkhof in het centrum van Utrecht. De gehele dag zullen gerenommeerde acts uit binnen en buitenland op het podium staan. Gigstarter tipt 5 optredens die je zeker niet mag missen!

Tommaso Perazzo Trio - 14:00 - 15:00

Genua, Athene, Napels: de muzikale ontmoeting tussen deze steden begint in 2015, wanneer Tommaso Perazzo (piano), Kimon Karoutzos (double bass) en Marcello Cardillo (drums) samen gaan spelen op het Conservatorium in Amsterdam. Verwacht een swingende trio met sterke invloeden uit de blues. Een perfect begin van de dag!

Tommaso Perazzo Trio - Bobby Speaks Fast, live at the Bimhuis

Marjorie Barnes & Equinox - 15:30 - 16:30

Marjorie Barnes kwam in 1975 voor het eerst in Nederland met de succesvolle groep The Fifth Dimension. De band, die een wereldhit scoorde met Aquarius/ let the sunshine in, verzorgde het voorprogramma voor Frank Sinatra in het Concertgebouw in Amsterdam. Na vele optredens over de hele wereld is ze nu terug met de heren van Equinox. Stuk voor stuk rasechte jazz cats met een grote voorliefde voor de jazz van de jaren veertig en vijftig.

Marjorie Barnes & Equinox - Little Girl Blue

Philip Harper Ft. het Edgar van Asselt Trio - 17:00 - 18:00

De in New York wonende Jazz trompettist Philip Harper (Baltimore, 1965) speelde al op jonge leeftijd met grootheden als Art Blakey en The Mingus Big Band. Met Edgar van Asselt kan hij zijn liefde voor jazz optimaal tentoonspreiden. Kom deze geweldige trompettist en jazzgigant bekijken in hartje Utrecht.

Philip Harper en Edgar van Asselt - I'll remember April

Benjamin Herman Ft. The New Leon Jazz Society - 18:30-20:00

Benjamin Herman wordt dit jaar 50 en viert deze mijlpaal met een mooie tour door heel Nederland. The New Leon Jazz Society zorgt voor een heerlijke geluid waarop Benjamin kan excelleren met zijn unieke sound en dampende solo's van de saxofoon.

Benjamin Herman's Project S - Verre et acier

Hans Dulfer - 20:30-22:00

Het festival wordt afgesloten door één van de boegbeelden van de Nederlandse jazz: Hans Dulfer. Met de energie waar de gemiddelde 18-jarige jaloers op zou zijn zet hij altijd een geweldige jazzshow neer. Een must-see voor elke muziekliefhebber.

Hans Dulfer - Terror Madness

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: jazz, festival, gigstarter, Utrecht