Wegdromen met Mevrouw Tamara

Door Tom op 01-04-2015

Door het programma ‘De beste Singer-Songwriter van Nederland’ zijn vele talentvolle artiesten in de spotlight gekomen. Zo ook Mevrouw Tamara. Vandaag presenteert ze haar debuutalbum Zo lang mogelijk in de kleine zaal van Paradiso. De plaat werd opgenomen in de thuisstudio van Tamara met onder andere hulp van een orkest en gitarist Anne Soldaat. Dit resulteerde in een album vol prachtige arrangementen en dromerige Nederlandstalige nummers.

Vanmiddag staat ze met haar vijfkoppige band in de poptempel van Amsterdam. In interviews en op het podium wordt benadrukt dat Mevrouw Tamara niet gezien moet worden als een soloproject. En terecht, vanaf het eerste nummer ‘In de war’ valt de solide basis die de band neerzet meteen op. De liedjes krijgen hierdoor een krachtigere uitvoering dan op het album. Het is een interactief optreden omdat bezoekers vanuit de zaal de visuals achter de band kunnen beïnvloeden doormiddel van hun mobiel, een originele vondst om het publiek nog meer bij het optreden te betrekken. Ondertussen vragen wij ons af waarom Paradiso niet vaker concerten op de zondagmiddag organiseert, het zorgt voor een heerlijk onbezorgde sfeer bij de bezoekers en band. Vervolgens is het tijd voor het nummer ‘Yvette’. Op het album opgenomen met orkest en voor de live uitvoering is violiste Myrthe van de Weetering op het podium geroepen, een uitstekende toevoeging aan het geluid van de band. Myrthe maakt gebruik van veel effecten en samen met gitarist Pete Barnes en toetsenist Robert Smeekes zorgt zij op deze manier voor een gelaagdheid in de muziek die de luisteraar weg laat dromen. Een goede afwisseling van het volle bandgeluid is de breekbare uitvoering van het nummer ‘Zit ik vast I’ door Myrthe en Tamara.

Het sterkste wapenfeit is voor het laatst bewaard. Het nummer ‘Prooi’ wordt mooi opgebouwd met sterke partijen van drummer Kasper de Boer en bassist Harmen Sielcken en eindigt in een bombastische climax inclusief vocale uithalen van Tamara zelf. De band neemt het terechte applaus in ontvangst en mengt zich onder het publiek die zich tegoed doen aan de versnaperingen die klaar staan. Zo hoort een zondagmiddag te zijn.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: Amsterdam, paradiso, MevrouwTamara, Gigstarter, verslag, popmuziek, dbssw