Meet the Team: Solène Brachet, Community Manager voor Frankrijk en Spanje

Door Het Gigstarter Team op 03-07-2019

In het begin van dit jaar trad Solène toe tot het Gigstarter team in Amsterdam. Ze is een grote aanwinst voor het team gebleken en heeft geholpen met de groei van Gigstarter in Spanje en Frankrijk. We vroegen haar naar werken bij Gigstarter, tips voor artiesten en haar plannen voor de toekomst!

Wat doe je bij Gigstarter?

'Ik focus mij op de Franse en Spaanse markt te laten groeien. Het is een heel diverse klus met het helpen van artiesten en boekers, het vinden van nieuwe muzikale talenten, het creëren van content op sociale media en op de website, zoals blogs en interviews en veel meer. Elke dag is anders, dus ik heb geen tijd om me te vervelen.'

SoleneSolène in Amsterdam naast het Gigstarter kantoor

Had je hiervoor al ervaring in de muziekindustrie?

'Voordat ik naar Gigstarter kwam, had ik nog nooit in de muziekindustrie gewerkt. Als muziekliefhebber wilde ik altijd in deze sector werken en dankzij Gigstarter is dat mogelijk geworden.'

Wat vind je het leukste aan je werk bij Gigstarter?

'Ik vond het erg leuk om contact te hebben met Franse en Spaanse muzikanten, om hen meer zichtbaarheid en optredens in heel Europa te geven. Daarnaast was het helpen van de boekers een geweldige ervaring omdat je ze de beste service wilt bieden. Ik heb absoluut genoten van het multiculturele aspect van mijn baan bij Gigstarter en van het feit dat ik moest multitasken.'

Je hebt de afgelopen maanden veel artiesten geholpen. Is er enig advies dat je kunt geven aan artiesten die beginnen op Gigstarter?

'Het is heel belangrijk dat een klant in een halve seconde begrijpt wie je bent en hoe je act is. Een goede video en foto in je profiel en pakkende beschrijving zijn essentieel. Vergeet niet dat Gigstarter als LInkedIn is - een soort muzikaal CV. Wees dus nauwkeurig om meer kansen voor optredens te krijgen! '

teamSolène en de rest van het Gigstarter team!

Je favoriete muziek is hardstyle, kun je ons vertellen over je liefde voor dat genre?

'Ik word elke ochtend wakker met B-Front of Phuture Noize. Hoe meer BPM er in de muziek zit, hoe gelukkiger ik ben! Ik denk dat het meer is dan een muziekgenre, want achter de BPM zit een enorme gemeenschap.'

Welke Gigstarter artiest uit de Franse database kan jij ons aanraden?

'Drie keer raden... Het is een DJ! Als ik er één moet kiezen, zou ik zeggen KabylieMinogue, dit DJ duo uit Parijs is een geweldige mix van wereldmuziek en house. Bovendien had ik heel goed contact met ze, dus ik ben zeker van plan naar een optreden van hen te gaan als ik terug ben in Frankrijk! 'Kabylie Minogue @ Dérives Festival

Wat zijn je toekomstplannen?

'Ik heb hier veel geleerd, dus ik ben klaar om nog meer uitdagingen aan te gaan! Nu ben ik op zoek naar een voltijd baan in marketing/communicatie in heel Europa, me de voorkeur voor de muziekindustrie. Want mannen, er zijn meer vrouwen nodig in deze industrie ;).'

Wil je ook stage lopen bij Gigstarter? Bekijk dan de vacature!

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: team, gigstarter, solene