Lizzy V deelt nieuwe muziek en handige Gigstarter tips

Door Het Gigstarter Team op 18-02-2019

Zangeres Lisanne Veenendaal, beter bekend als Lizzy V, is al vier jaar lang een succesvolle Gigstarter artiest. Ze deelt met ons haar tips voor artiesten op Gigstarter, nieuwe en spannende muziek en verdere plannen voor 2019!

Hoe ben je bij Gigstarter terecht gekomen? Wat heb je er tot nu toe allemaal uitgehaald?

‘Ik kwam Gigstarter tegen via Facebook ads, elke keer dacht ik “Goh! Dat lijkt me een handige site, die ga ik zo eens uitchecken!” maar vergat steeds om dit daadwerkelijk te doen. Uiteindelijk besloot ik me toch in te schrijven en nog niet 30 minuten later had ik een telefoontje met mijn eerste Gigstarter boeking. Dat ging behoorlijk snel dus!’

lizzyvLizzy V

‘Na het winnen van de jaarlijkse wedstrijd van Gigstarter mocht ik mij “Gigstarter Artiest Van Het Jaar 2015” noemen en kwamen er steeds meer boekingen binnen. Momenteel kan ik mede dankzij Gigstarter fulltime van mijn muziek leven, wat mij ontzettend dankbaar maakt! Ik kan op mijn “jonge” leeftijd mijn muzikale droom nastreven en dat is geweldig!’

Er is nieuwe muziek uit, kan je ons meer vertellen over de clip en het nummer?

‘Mijn nieuwe release heet “Little Big Secret”. Dit nummer heb ik samen geschreven met zeer gerespecteerde Zweedse songwriters en producers Peter Kvint, Mattias Lindblom en Tania Doko. We zaten in de studio in Stockholm lekker te praten toen ik het over mijn “Little Big Secret” had. Dit vonden ze zo interessant en contrasterend, dat we daarop zijn ingedoken. Binnen een paar uur was het nummer klaar!’

Lizzy V - Little Big Secret

‘Het nummer gaat over ieders persoonlijke innerlijke strijd. Iedereen heeft iets wat hij voor zichzelf houdt, met welke reden dan ook, en dat brengt interessante en emotionele invalshoeken met zich mee. Dit is goed te zien in de videoclip. Ik zal niet alle filosofische gedachtes erop losgooien en ieders persoonlijke betekenis daarmee wegnemen, maar wat wel een “leuk” weetje is, is dat de personages met wie ik samen in de clip speel zelf ook hun eigen strijd vechten. Sommige van hen hebben het geheim geopenbaard en sommigen zijn nog steeds aan het struggelen. Naast de videoclips brengen we ook wat interviews met de personages uit waarin zij praten over hun proces met hun geheim.’

Je laat de countrymuziek achter je met deze nieuwe sound, hoe kwam je op deze keuze?

‘Door middel van dit nieuwe geluid ben ik als mens en artiest een stuk gegroeid en ben ik wat meer de diepte in gegaan. Voor mijn gevoel laat ik de countrymuziek niet achter. Er zitten nog steeds country invloeden in deze nieuwe sound omdat mijn liefde voor country simpelweg een stukje van mijn identiteit geworden is. Natuurlijk is het waar dat hier meer elektronische invloeden in zitten, maar voor mij is muziek, muziek. Als ik het vet vind en erin geloof, dan vind ik dat tof en ga ik ervoor.’

Terug in de tijd: Lizzy V tijdens de finale van de Artist of the Year in 2015

Je bent een ervaren artiest op Gigstarter. Heb jij nog tips voor artiesten die zich hebben ingeschreven op het platform?

‘Wat voor mij heeft gewerkt is de investering van tijd om je profiel zo goed mogelijk te krijgen. Ook duidelijk reageren op aanvragen en oproepen is een must voor elke artiest. Like it or not maar muziek is ook een stukje business en dus ook belangrijk om alle afspraken gewoon goed vast te zetten. Mijn manager Roberto is daar echt een kei in, dus ik ben erg blij dat hij zich bezig houdt met het contact met de verschillende boekers.’

Wat zijn jouw plannen voor 2019?

'Ik ben nét teruggekomen van een tourtje in Amerika, wat echt super vet was! Toen we daar waren vond men het zo tof dat er op dit moment door managers en boekers in Amerika weer een nieuwe tour wordt gepland. Daarnaast blijf ik natuurlijk bezig met het schrijven en uitbrengen van nieuwe muziek dus daar mogen jullie zeker meer van verwachten! Iedereen kan mij natuurlijk gewoon volgen op Instagram, Youtube en Facebook of op mijn website kijken voor meer informatie!'

Gerelateerde blogs:

Op de hoogte blijven van Gigstarter en zijn artiesten?
Meld je aan voor de kwartaal nieuwsbrief

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: zangeres, gigstarter, lizzy v