Houd de Slingertocht in de grachten!

Door Tom op 24-04-2017

Vandaag is er door de Amsterdamse gemeente een besluit genomen over het gebruik van de rondvaartboten in de hoofdstad. Door deze nieuwe regels kan onder andere de authentieke Slingertocht met zanger Harry Slinger na 2020 het water niet meer op. Tijd voor actie om deze live muziek op het water te behouden.

Slingertocht

Al jarenlang vertelt Mokumer Harry Slinger op humorvolle wijze over zijn stad. Dit wisselt hij af met live uitvoeringen van de nummers van zijn band Drukwerk en andere Amsterdamse klassiekers. Het idee begon bij Harry toen hij de rondvaartboten in de stad in allerlei talen voorbij zag komen maar hij het verhaal van een geboren Amsterdammer miste in het aanbod van gidsen. Sindsdien zijn er vele honderden bezoekers geweest waaronder burgemeester Eberhard van der Laan en onze eigen Tom van der Velpen.

De Slingertocht uitgelicht bij RTL Wintertijd

Regels

De gemeenteraad heeft besloten dat na 2020 rondvaartboten niet langer mogen zijn dan veertien meter. Het probleem is dat evenementen als de Slingertocht simpelweg niet passen op een boot kleiner dan veertien meter. Harry zong afgelopen juni een mooie versie van 'Aan de Amsterdamse grachten' in de gemeenteraad om zijn pleidooi tegen de nieuwe regels kracht bij te zetten.

Posted by Harry Slinger on Monday, April 24, 2017

Actie

Met Gigstarter steunen we mooie initiatieven met live muziek van onze artiesten. Wil je meehelpen? Stuur dan (net als vele anderen) een mail naar wethouder Udo Kock om jouw mening te laten horen:
https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/college/individuele-paginas/udo-kock/mail-wethouder-udo/

Teken hier de petitie voor het behoud van de klassieke boten: https://reddeklassiekeboten.petities.nl/

Wil je nog genieten van de Slingertocht nu het nog kan? Kijk hier voor de mogelijkheden bij rederij 't Smidtje.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: slingertocht, rederij het smidje, amsterdam, drukwerk, live muziek