Hete zomernummers van 2013 tot 2023 deel 2

Bij Het Gigstarter Team

De zomer is een seizoen dat vaak wordt geassocieerd met plezier, ontspanning en onvergetelijke herinneringen. En hoe kun je die momenten beter versterken dan met een aanstekelijke zomerhit? In de afgelopen tien jaar heeft de muziekindustrie talloze anthems uitgebracht die tijdens de zomermaanden de ether hebben gedomineerd. In deze blog maken we een nostalgische reis door de tijd en belichten we de zomerhits die elk jaar van 2019 tot 2023 hebben bepaald.


zomer feest

2018:

"In My Feelings" and "God's Plan" by Drake
Drake zette zijn zomerdominantie in 2018 voort met "In My Feelings". Dit aanstekelijke hiphopnummer inspireerde tot virale dansuitdagingen en overspoelde sociale mediaplatforms. Met zijn memorabele teksten en aanstekelijke beat werd het al snel de hymne van zomerse roadtrips en late avondbijeenkomsten. In 2018 schonk Drake ons ook de hit "God's Plan", die de hitlijsten overspoelde. Met zijn aanstekelijke beat en introspectieve tekst raakte het nummer een gevoelige snaar bij luisteraars. De positieve en opbeurende boodschap resoneerde, waardoor het een go-to anthem werd voor zomerritten en dakterrasfeesten.

"I Like It" by Cardi B & Bad Bunny & J Balvin
De single van Cardi B's succesvolle vierde album is een energiek anthem dat elementen van latin trap en hiphop combineert, waardoor een unieke fusie van stijlen ontstaat. De Rodriguez-sample geeft het nummer zowel kracht als intergenerationele aantrekkingskracht, waardoor het interessant is voor verschillende generaties. Na de release klom het nummer snel in de Billboard Hot 100 en bereikte het uiteindelijk de eerste plaats. Het werd Cardi B's tweede top single na het succes van "Bodak Yellow". Dit historische moment toonde haar vermogen om hits te maken die in de hitlijsten blijven hangen en tegelijkertijd een wereldwijd publiek aan te spreken.

2019:

"Señorita" by Shawn Mendes & Camila Cabello
De zinderende chemie tussen Shawn Mendes en Camila Cabello zorgde in 2019 voor de zomerhit "Señorita". Dit flirterige en romantische duet bracht het publiek in vervoering met zijn Latin-geluid en gepassioneerde zang. Het werd een instant zomerfavoriet voor geliefden overal.
"Bad guy" by Billie Eilish
Billie Eilish veroverde de muziekwereld stormenderhand in 2019 met haar donkere popsensatie "bad guy". De aanstekelijke baslijn, gefluisterde zang en gewaagde teksten toonden Eilish' unieke kunstenaarschap. De edgy en rebelse vibe van het nummer maakte het tot een instant zomerhit, die aansloeg bij zowel mainstream als alternatieve muziekliefhebbers.

2020:

"Blinding Lights" by The Weeknd
Te midden van een moeilijk jaar zorgde The Weeknd voor een broodnodige ontsnapping met zijn hitsingle "Blinding Lights". Het nostalgische, op de jaren 80 geïnspireerde geluid, de pulserende beats en de meeslepende zang maakten het tot het perfecte zomerlied. De populariteit van het nummer steeg explosief toen mensen troost zochten in de euforische melodieën en opbeurende vibe.

"Watermelon Sugar" by Harry Styles
Midden in de onzekerheid van 2020 bracht Harry Styles een zonnestraal met zijn onweerstaanbare hit "Watermelon Sugar". De upbeat, tropische vibe en het aanstekelijke refrein riepen gevoelens van zomerse gelukzaligheid op en zorgden voor een broodnodige ontsnapping voor luisteraars over de hele wereld.


2021:

"Levitating" by Dua Lipa ft. DaBaby
Dua Lipa steeg in 2021 naar nieuwe hoogten met haar aanstekelijke hit "Levitating". Dit popjuweeltje met disco-invloeden en DaBaby betoverde luisteraars met zijn aanstekelijke hooks en levendige energie. De onweerstaanbare groove en krachtige teksten maakten het de perfecte zomerhit voor zorgeloze nachten vol dans en feest.

"Drivers License" by Olivia Rodrigo
Olivia Rodrigo veroverde harten en domineerde de zomer van 2021 met haar doorbraakhit "Drivers License". Deze emotionele popballade vond een diepe weerklank bij het publiek en raakte een gevoelige snaar met haar oprechte teksten en de soulvolle stem van Rodrigo. Het werd een hymne voor jonge harten die tijdens de zomermaanden op zoek waren naar liefde en liefdesverdriet.

2022

"Calm down" by Rema & Selena Gomez
Dit nummer is weer een samenwerking tussen de twee genres die de hitlijsten in vuur en vlam zetten. Rema samplet veelvuldig Crayon's "So Fine" van mede-Nigeriaanse artiest en creëert een ritme dat pulseert van energie en zachtheid. Maar nadat Selena Gomez was uitgenodigd voor de remix, bereikte het nummer een nieuw niveau van bekendheid. Het werd al snel #1 op de Amerikaanse Afrobeats Songs chart, waar het 33 weken op de eerste plaats stond!

"Me Porto Bonito" Bad Bunny
Bad Bunny staat bekend om het domineren van de hitlijsten. Met "Me Porto Bonito" van zijn album "Un Verano Sin Ti" en een aantal andere hits uit 2022 domineerde hij zowel de wereldwijde als de Amerikaanse top van Songs of Summer lijsten. Het nummer werd Song van de Zomer in 14 Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Mexico, Chili, Colombia, Peru en de Dominicaanse Republiek.


2023

"Cupid" by Fifty Fifty
Deze springerige track over moderne liefde is uitgebracht door het onafhankelijke label Attrakt en is uitgegroeid tot een fenomeen op het hele internet. De 'Twin Version', die staat voor de Engelse bewerking van het nummer, is vooral gericht op de muziek en de boodschap, uitgedrukt door een iets andere mixstijl en arrangement. "Cupid" is al doorgedrongen tot nummer 19 in de Billboard Hot 100 en blijft elke week groeien, waardoor de band na Blackpink pas de tweede K-pop meidengroep is die de top 20 weet te bereiken.

"Ella Baila Sola" by Peso Pluma & Eslabon Armado
"Ella Baila Sola" is een van de vele regionale Mexicaanse liedjes die enorm populair zijn geworden via TikTok. De tekst vertelt het verhaal van twee goede vrienden die op een bijeenkomst een mooi meisje zien dat de mooiste van het bal is. Dit romantische akoestische sierreño-nummer werd het eerste Mexicaanse muzieknummer dat bovenaan de Billboard Global 200 chart kwam.

Related articles on Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: zomer, hits, muziek, liedjes, strand, chill muziek