Gigstarter Staat Op

Door The Gigstarter Team op 10-02-2022

Aanstaande zaterdag openen clubs in heel Nederland voor het eerst sinds maanden weer hun deuren. Keer op keer is de uitgaanssector in Nederland over het hoofd gezien door de overheid. Dit heeft veel frustratie losgemaakt vanuit alle kanten: nachtclub eigenaren, festival organisatoren, ravers en muziekliefhebbers. Ook al is het nachtleven in sommige mensen hun ogen niet essentieel, het is wel een belangrijk onderdeel van het leven. De branche is sinds het begin van de pandemie aan het afbrokkelen. Het idee is ontstaan in Amsterdam, maar zodra het nieuws bekend werd stemden steeds meer clubs door het hele land ermee in om uit protest actie te ondernemen. Het zal op een gecontroleerde manier gebeuren, met gebruikmaking van de controversiële "Corona Pass" om clubbezoekers toegang te verlenen.Het protest is bedoeld om een reactie van de regering los te krijgen over hoe het nu verder moet met het uitgaansleven in Nederland. Het kan niet zo zijn dat de deuren tot in de eeuwigheid gesloten moeten blijven en ze zijn het zat om zich genegeerd en naar de zijlijn geduwd te voelen. Mensen waren verbaasd dat zelfs na het protest ‘Unmute Us’, waarbij meer dan 80 duizend mensen de straat op gingen, er geen redelijke reactie of oplossing kwam vanuit de overheid.


Een lijst van deelnemende locaties:

Amsterdam
Bitterzoet, Chicago Social Club, Disco Dolly, Escape IJland, Lovelee, Maïa, Marktkantine, Melkweg, Club Nyx, Olivia, Panama, Paradiso, Radio Radio, Radion, Shelter, Westerunie.

Haarlem
Patronaat, Bugsy’s, Stiel’s, Baja Beach Bar, June, café Lokaal, Wolfhound, van Beinum, Du Théâtre, De Koning, Studio, Kokonoches

Amersfoort
Fluor

Den Haag
Club Westwood

Eindhoven
PORT, Lab1, Subbar

Groningen
Kopjek Onder de pans, Paradigm, Wolter Wolthers

Kerkrade
Music Dome

Middelburg
Schutters

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: de nacht staat op, nachtwacht, corona, nachtclub, clubs