Gigstarter geeft last minute gouden tips voor ADE 2016

Door Tom op 19-10-2016

Meerdere aanvragen kwamen binnen of we weer een fijne last minute lijst voor Amsterdam Dance Event (ADE) wilden maken. We gingen er voor zitten en dit jaar lichten we avonden uit die vreemd genoeg nog niet uitverkocht zijn, goed en gratis zijn of waar onze Gigstarter artiesten heerlijk staan te draaien.

Woensdag 19 oktober - Gratis event met opzwepende House van o.a. Sebastiaan Hooft

Tijd: 19:00-03:00

Zin in een goed en gratis feestje vanavond? De Techsessions trappen ADE af met een avond vol lekkere tech-house in het Jazz hotel naast de Ziggo Dome. Let vooral op Sebastiaan Hooft die van 1.30 tot 03.00 optreedt met een set vol energieke house. Sebastiaan is een aparte verschijning op ons platform. Na een carrière als succesvol ondernemer timmert hij nu hard aan de weg als DJ. Hooft richtte de afgelopen 15 jaar zo’n 20 bedrijven op en focust nu vooral op het dj-en, een passie die hem al vanaf zijn jonge jaren bezighoudt. Kan je er op deze avond niet bij zijn? Morgen, op donderdag 20 oktober, treedt Sebastiaan op de Zuidas met collega’s van Warmth Music, lees hier meer info over het gratis feest in het luxe deel van de hoofdstad.

Vrijdag 21 oktober: De grootste namen op één van de kleinste locaties

Tijd: 23:00 - 06:00

Wil je het liefst een feestje in een kleinere setting? Let's go old school, de Amerikaanse pionier op het gebied van housemuziek Todd Terry nodigt al zijn vrienden uit, wat zorgt voor een mooie line up met namen als Junior Sanchez en ROOG. Verwacht een fusie van klassieke disco, Chicago house en een dosis hip-hop van de grootste namen en allemaal in de kleine en knusse Balie in hartje Amsterdam.

Kaartjes zijn er nog aan de deur, houd daarvoor het facebookevent in de gaten.

Zaterdag 22 oktober: Dat deze show nog niet is uitverkocht!

Tijd: 22:00-08:00

Techno icoon Jeff Mills komt deze avond met een speciale drie uur lange show. De DJ die iedereen blijft verrassen met nieuwe samenwerkingen op zowel visueel als muzikaal gebied (dit jaar met het concertgebouworkest) verveelt nooit. Verwacht geen man die anoniem achter een draaitafel staat maar een persoon die je op meerdere manieren probeert te prikkelen. Bekijk hieronder de geweldige entree op ADE vorig jaar door een ware tunnel.

En zo is de avond gevuld met nog meer geweldige DJ’s, voor 35€ in the Warehouse zoals te zien op het facebookevent. Er zijn slechtere deals op ADE.

Zondag 23 oktober: Sluit ADE af en ga de de wereld rond met Lucas Benjamin

Tijd: 18:00-03:00

Begonnen als danser in de Hip-Hop cultuur vond Lucas Benjamin snel zijn passie voor muziek en bracht hij vele uren in diverse platenzaken door heel Europa. Verwacht een exotische mix van muziek waarin deze DJ die op Gigstarter staat je meeneemt naar de warme wereld van Soul, Funk en Jazz tot aan tropische Afrikaanse en Braziliaanse ritmes. Als één van de residents van de befaamde Wicked Jazz Sounds-movement kan je hem regelmatig horen in de Sugarfactory op zondag in Amsterdam. Deze zondag op ADE gaat hij samen met zijn collectief MORE BOUNCE op geheel eigen wijze ADE afsluiten. Nog niet overtuigd? Het is een gratis event!

O, en ben je katerig en helemaal klaar op de maandag? Kom dan lekker een bakje koffie doen op de Gigstarter HQ. Een fijne ADE iedereen!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: ADE, Gigstarter, DJ, Sebastiaan Hooft, Lucas Benjamin, amsterdam, dance, tips, Jeff Mills, Roog, de Balie