Beste hotspots voor live muziek in Londen

Door Het Gigstarter Team op 15-03-2018

In het nieuwe seizoen van GigstarterOnTour geven wij tips voor de beste hot spots om live muziek te bekijken. Voor de eerste aflevering van 2018 gingen we naar Londen. Een metropool vol met geweldige locaties en plaatsen waar live muziek te vinden is.

Bekijk jazz muziek in Londen bij Ronnie Scott’s

Ronnie Scott’s is de bekendste jazz club in Londen en is opgericht in 1959 door de Engelse jazz muzikant Ronnie Scott. De club is voornamelijk bekend om de vele opnames van concerten die hier plaatsvonden, van Nina Simone tot Jamie Cullum. De beroemdste concertopname van Ronnie Scott's is gemaakt in 1974 van een concert van Ella Fitzgerald en haar trio. Deze opnames zijn uitgebracht op LP onder de titel Ella in Londen.

Adres: Frith Street 47 in Soho
Openingstijden: De jazz club is elke dag open van 18:00 tot en met 03:00, alleen op zondag zijn de openingstijden aangepastOnze Erik op muzikale verkenning in Londen

Blues in Londen bij de Blues Kitchen

De Blues Kitchen is een BBQ restaurant en live muziek locatie gespecialiseerd in zeldzame en verfijnde blues. Vele bekende artiesten waaronder Seasick Steve, Gary Clark Jr., Martha Reeves & The Vandellas en The Libtertines hebben hier opgetreden. De Blues Kitchen is de huidige recordhouder van ’s werelds langste muziek jamsessie, in september 2014 vond er een 50 uur durende live muziek jamsessie plaats. Bij dit drie daagse evenement betraden 300+ artiesten het podium, samen brachten deze artiesten £5.000 op voor een goed doel!

Adres: 3 vestigingen, op Camden High St 111, Curtain Rd 134 en Acre Ln 40
Openingstijden: De Blues Kitchen is elke dag open van 12:00 tot laat

bluesBlues Kitchen in Camden, London

Wereldmuziek bij de Troubadour

Deze plaats heeft het leven van verscheidende Londenaren voor meer dan 60 jaar verblijd. Bob Dylan, Jimi Hendrix en Elvis Costello waren geregeld te gast, en jij kan hier ook langsgaan. Tot en met 23:00 kan je dineren en cocktails drinken, daarna begint de live muziek en die gaat door tot laat. Deze locatie verzorgt zijn gast meestal met een uitgebreid muziek programma inclusief verschillende genre's zoals wereldmuziek. Bekende artiesten die recentelijk de club hebben bezocht zijn Florence Welch, Jamie T, Jack Peñata en Paolo Nutini.

Adres: Old Brompton Rd 263
Openingstijden: De club is geopend van 20:00 tot 00:30/02:00

Wij hopen dat je deze plaatsen zult bezoeken in je volgende trip naar Londen en mag genieten van de bruisende muzikale atmosfeer in Londen! Heb jij nog tips? Laat ze in de reacties weten!
Volg Gigstarter en volg ook ons Youtube Kanaal voor de volgende vlog!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: hot spots, blog, gigstarter, londen