Zuver Scheerwol

Indicatie €750 - €1000

Stuur een persoonlijk bericht naar Zuver Scheerwol

Check beschikbaarheid
Zuver Scheerwol, Country, Funk, Rock band

Wie zijn Zuver Scheerwol ?

De naam is een samenvoeging van de achternamen van Scheeringa en Wolma.
Het Groninger woord Zuver, staat voor zuiver.
De betekenis staat voor kwaliteit. In dit geval muzikaal gezien.
Het repertoire bestaat uit eigen dialect-rock en Engelstalige pop/rockcovers.

Niet alleen op festivals als Kanaalpop, Spijkerpop, Noorderzon of Bevrijdingsfestivals, maar ook in muziekcafé’s kom je ze regelmatig tegen. Hun muziek is soms vernieuwend, maar ook herkenbaar. Van een gevoelige ballade tot stevige rock, van blues tot opzwepende funk.

Bijna dagelijks komen hun Groningstalige liedjes langs op de radiozenders.
In alle 50 goud 2014 staan zij op plaats 12 met hun hit “Boeren on the move”!
Hun single “Ik rok en ik rol” is eind 2014 uitgebracht op de verzamelalbum “Rock it to the moon” en was aangemeld voor de Streektaalprijs 2014. Ook voor 2015 zijn ze weer genomineerd voor de Streektaalprijs met hun debuutalbum “Doalders”.
De hitsingle “Trammelaant op t pladdelaand” en “t Kin mie vandoag niks meer schelen” bereikten in de Noord 9 een numero 1 positie, waarvoor zij een graadmeter hebben gekregen.

In november 2015 verschijnt hun debuutalbum “Doalders” met in totaal 11 liedjes. Op het album staan alle hits, inclusief een aantal nieuwe liedjes.

Wie is wie?

Sijtse Scheeringa is als singer/songwriter al jarenlang bekend om zijn Groningstalige liedjes en zijn spetterende optreden. Zijn rauw stemgeluid doet denken aan die van Bruce Springsteen. Op RTV Noord komen zijn liedjes met regelmaat langs. Tot nu heeft hij drie Groningstalige CD’s uitgebracht.

Fries Wolma is bekend als gitarist van de legendarische band The Javelins.
Een sixtiesband die vanaf 1962 tot 2008 in dezelfde samenstelling heeft opgetreden.
Tot nu toe heeft hij twee Engelstalige CD ‘s uitgebracht en drie Groningstalige singles.

Zuver Scheerwol wordt begeleid door drummer Wally van der Reijd en bassist Erik Kuipers en is te boeken voor festivals, maar ook voor een swingend feest.
Voor een akoestisch luisterconcert hebben Sijtse Scheeringa en Fries Wolma een speciaal repertoire ingestudeerd met hun mooiste Groningstalige nummers.

Bezetting als band:
Sijtse Scheeringa – zang, gitaar, mondharmonica
Fries Wolma – zang, gitaar, mondharmonica
Wally van der Reijd – drumwerk, zang
Erik Kuipers – basgitaar, zang
Bezetting akoestisch:
Sijtse Scheeringa – zang, gitaar, mondharmonica
Fries Wolma – zang, gitaar, mondharmonica

Discografie:
1. Ik bin n Trekkergek ( single CD en DVD 2010)
2. Boeren on the move (single CD en DVD 2011)
3. Baiten, mais en koren (single CD 2011)
4. Roelien !! (single CD 2012)
5. Tik Tak Tun (singel CD 2013)
6. K Wait nait(single CD 2013)
7. Ik rok en ik rol (single CD 2014)
8. Piene in mien haart (single CD 2014)
9. Trammelaant op t pladdelaand (single CD 2015)
10. Vrijhaid (single CD 2016)

Nieuwe release CD album 2015:
“Doalders”!

Foto’s:
Jakob-Jan v/d Laan

© AMLOW RECORDS

Muziek

Ik Rok en ik Rol

Tik Tak Tun

Trammelaant op t pladdelaand

Reviews

Zuver Scheerwol heeft nog geen reviews.

Contact

Zuver Scheerwol, Country, Funk, Rock band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Fries

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Zuver Scheerwol

Zuver Scheerwol is een band uit Groningen. Zuver Scheerwol speelt muziek in de genres Country, Funk & Rock. Zuver Scheerwol heeft sinds de inschrijving op 22/08/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Zuver Scheerwol klinkt als: Normaal. Het repertoire van Zuver Scheerwol bestaat uit covers en eigen werk.

Zuver Scheerwol hanteert een richtprijs van €750 - €1000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.