The Damned and Dirty

  (1)
  • Band   /   Zaandam
  • #Americana #Blues #Rock
  • Klinkt als The Rolling Stones, Herman Brood en meer.
  • 2 geverifieerde boekingen

Indicatie €700 - €1200

Stuur een persoonlijk bericht naar The Damned and Dirty

Check beschikbaarheid
The Damned and Dirty, Americana, Blues, Rock band

The Damned and Dirty is een van de meest opwindende en innovatieve acts in de roots-traditie. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend. Hun Engels is Amerikaans alsof het daar thuishoort.

Wat begon als een zijproject van Kevin de Harde en Micha Sprenger werd snel groter na hun eerste release getiteld The Damned and Dirty in 2012. In eerste instantie zonder de bedoeling live te spelen brachten ze het album uit als gratis download. Fans van het album stonden te trappelen om live shows en het was al snel duidelijk dat de term zijproject niet meer toepasbaar was. Nadat in 2014 hun vorige band officieel werd ontbonden, stond The Damned and Dirty centraal.

The Damned and Dirty schrijven al hun eigen songs en ze hebben al 5 albums geproduceerd. In 2013 brachten ze hun tweede album Sell Your Soul uit. Hun derde album Rolling Into Town werd gepresenteerd in poptempel Paradiso in november 2014. Hoodoo Down volgde in 2015, met meer diverse muziekstijlen en gastmuzikanten. Maar liefst drie albums werden bekroond met een award voor “Best Dutch Blues Album” van de Dutch Blues Foundation. Iets wat geen enkele andere band in Nederland kan claimen.

In 2016 presenteerden zij hun nieuwe single Bye Bye to Ya in een stampvolle grote zaal van Paradiso. In mei 2017 speelde The Damned and Dirty op het Bali Blues Festival in Indonesië. De organisatie verkoos de band boven andere acts uit Europa. In hetzelfde jaar gaat het duo een samenwerking aan met de Vlaamse drummer en producer Mario Goossens (Triggerfinger). Met een nieuwe werkwijze en een nieuwe invalshoek ontstond de EP Revelation die in februari 2018 werd uitgebracht. Ruiger, vuiger en meer pop-georiënteerd.

Muziek

High and Fine

Been A Liar

Bye Bye To Ya

Reviews

Door op 15/08/2019

We hebben een fijne contact gehad met Damned & Dirty.
Optreden was top!

Contact

The Damned and Dirty, Americana, Blues, Rock band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Kevin

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over The Damned and Dirty

The Damned and Dirty is een band uit Zaandam. The Damned and Dirty speelt muziek in de genres Americana, Blues & Rock. The Damned and Dirty heeft sinds de inschrijving op 19/03/2018 in totaal 2 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van The Damned and Dirty klinkt als: The Rolling Stones, Herman Brood en meer.. Het repertoire van The Damned and Dirty bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: The Damned and Dirty krijgt 5.0 uit 5 sterren op basis van één review.

The Damned and Dirty hanteert een richtprijs van €700 - €1200 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.