SPAWN ( ska )

  (3)
  • Band   /   Aalten
  • #Rock #Ska #Reggae
  • Klinkt als Reel Big Fish, Madness, The Specials, Doe Maar, Mighty Mighty Bosstones
  • 3 geverifieerde boekingen

Indicatie €350 - €1000

Stuur een persoonlijk bericht naar SPAWN ( ska )

Check beschikbaarheid
SPAWN ( ska ) , Rock, Ska, Reggae band

SPAWN is een energieke ska-band van de meest aanstekelijke soort. Opzwepende ritmes, pompende blazers, scheurende gitaren en een vuig orgel zorgen voor een verrassende mix van ska en punkrock, met invloeden van surf en reggae.

In oktober 2016 heeft SPAWN het derde studioalbum 'Dance of the Lunatics' uitgebracht. Het album bruist van de energie en werd positief ontvangen door de media. Volgens 3voor12 (2016) heeft SPAWN weer een plaat gemaakt vol met nummers die uitermate geschikt zijn voor de festivals. Ook buiten Nederland wordt het nieuwe album opgepakt. "With their third album, they've definately found the groove and locked it down. 'Dance of the Lunatics' is a huge, bouncing, sweaty dance machine perched on 14 legs and having the time of its life" Louder Than War (2016).

Dance of the Lunatics werd door het Amerikaanse platenlabel Feedbands opgepikt en is in oktober 2018 opnieuw uitgebracht, maar nu op vinyl. Het album werd daarnaast al bijna 200,000 keer gestreamd op Spotify alleen met als klapstuk Lunatics, onder meer toegevoegd aan Spotify's eigen Skatepark Punks playlist.

SPAWN is in 2017 en 2018 langs de podia en festivals gegaan om het nieuwe album te promoten bij het publiek. Het album is te koop via de webshop, maar uiteraard ook te beluisteren via Spotify, iTunes en alle andere bekende online kanalen.

SPAWN is in 2001 ontstaan uit een stel jeugdvrienden in het Achterhoekse dorp Aalten. De band trad in het begin op als punktrio in diverse jongerencentra. Na de toevoeging van blazers binnen de band wordt ska - met invloeden van punk - de basis voor de muzikale formule. De bandleden deden hun inspiratie op door veel te luisteren naar British ska uit de 70's & 80's, en naar skapunkbands zoals Reel Big Fish, Mighty Mighty Bosstones en Mad Caddies. In 2005 kwam het dubuutalbum 'Spawntaneous' uit. Het album werd uitgeroepen tot album van de maand bij het Nationaal Pop Instituut. De videoclip van het nummer 'Spam' was te zien op muziekzender TMF. De band deed mee aan de Popronde en trad door heel het land op. 'Hosdroplos' uit 2008 is het tweede studioalbum van SPAWN. Het album kreeg wederom enthousiaste recensies in de media. Optredens op de Zwarte Cross, Paaspop en Paradiso volgden.

​Met honderden optredens in de benen en een gloednieuwe plaat op zak, zit de band vol nieuwe energie voor de 'Dance of the Lunatics' tour in 2017!

Muziek

LUNATICS

REDEMPTION

RESPAWNSIBILITIES

Reviews

Door op 15/06/2017

Fijne band om mee te werken en prima optreden verzorgd!

Door op 30/04/2017

wat een waanzinnige leuke band. bruisend van enthousiasme en energie. die weten echt een feestje te bouwen! soms tussen het publiek, met het publiek, maar vooral voor het publiek. een aanrader!

Door op 30/06/2016

Alles verliep zoals het hoorde

Contact

SPAWN ( ska ) , Rock, Ska, Reggae band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Roel

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over SPAWN ( ska )

SPAWN ( ska ) is een band uit Aalten. SPAWN ( ska ) speelt muziek in de genres Rock, Ska & Reggae. SPAWN ( ska ) heeft sinds de inschrijving op 14/01/2016 in totaal 3 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van SPAWN ( ska ) klinkt als: Reel Big Fish, Madness, The Specials, Doe Maar, Mighty Mighty Bosstones. Het repertoire van SPAWN ( ska ) bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: SPAWN ( ska ) krijgt 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews.

SPAWN ( ska ) hanteert een richtprijs van €350 - €1000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.