De Gumbo Jazzband

  • Band   /   Maastricht
  • #Jazz
  • Klinkt als New Orleans revival jazz

Indicatie €1

Stuur een persoonlijk bericht naar De Gumbo Jazzband

Check beschikbaarheid
De Gumbo Jazzband, Jazz band

Het woord Gumbo in de bandnaam verwijst naar een pikant gerecht uit het zuiden van de VS. Het is een kruising tussen een soep en een stoofschotel: een feestmaaltijd in een kom. Okra, een groentesoort, bindt de saus.

De Gumbo Jazzband speelt sinds augustus 2008 spannende muziek uit New Orleans, variërend van bluesnummers tot uptempo songs daterend uit een periode tussen eind 19e eeuw en de dertiger jaren vorige eeuw. Wij laten ons daarbij inspireren door grote namen uit het verleden zoals Louis Armstrong. Sidney Bechet, Jelly Roll Morton, Bunk Johnson en vele anderen.

Optredens zijn steevast feestjes waarbij de interactie met het publiek een belangrijke rol speelt: er wordt gedanst, meegezongen en gelachen. Verzoeknummers worden gespeeld en op aanvraag serveert de groep niet alleen de muzikale Gumbo, maar tevens het gerecht ! De muziek wordt gebonden door de ritmegitaar die de link legt tussen blazers- en ritmesectie. Veel nummers worden opgeluisterd met zang, die door verschillende bandleden voor hun rekening wordt genomen, waarbij niet alleen de refreinen maar ook de coupletten ten gehore worden gebracht. De groep verzorgt ook workshops, waarin de vroege jazz wordt belicht aan de hand van het leven van Louis Armstrong, uiteraard gelardeerd met muzikale voorbeelden.

Kortom: bent u een keer in de gelegenheid aan te schuiven aan deze exotische dis, neem uw kans waar, smakelijk !

Muziek

Old Man Mose

Old Rockin' Chair

Live 1

Reviews

Boek De Gumbo Jazzband en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

De Gumbo Jazzband, Jazz band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Hugo

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over De Gumbo Jazzband

De Gumbo Jazzband is een band uit Maastricht. De Gumbo Jazzband speelt muziek in de genres Jazz. De Gumbo Jazzband heeft sinds de inschrijving op 12/10/2019 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van De Gumbo Jazzband klinkt als: New Orleans revival jazz. Het repertoire van De Gumbo Jazzband bestaat uit alleen covers.

De Gumbo Jazzband hanteert een richtprijs van €1 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.