Eisler trio

Indicatie €750

Stuur een persoonlijk bericht naar Eisler trio

Check beschikbaarheid
Eisler trio, Muziektheater, Klassiek, Akoestisch ensemble

Het Eisler trio, bestaande uit Bauwien van der Meer, Annedee Jaeger en Joris van Haaften, verbindt muziek uit het interbellum met componisten die het vizier op zowel Europa als Zuid-Amerika richtten. Voeg daar de opmerkelijke combinatie van sopraan, gitaar en cello aan toe en het is duidelijk dat het publiek een niet bepaald alledaags programma te horen krijgt. Het decor is contrastrijk: terwijl in de jaren '30 Europa afstevende op een crisis van ongekende grimmigheid, was er in Zuid-Amerika in dezelfde periode ruimte voor 'saudade', een onvertaalbaar zoet-smartelijk verlangen. Deze contrasterende sferen vormen de basis van het programma ‘Es wechseln die Zeiten’, dat daarmee een breed scala aan muzikale stijlen en stemmingen bevat. Villa-Lobos is een naam die daarbij snel opkomt. Hij gebruikte typisch Braziliaanse vormen van volksmuziek, maar weefde daar op een unieke manier zijn liefde voor de muziek van Johann Sebastian Bach doorheen, en noemde het resultaat toepasselijk Bachianas Brasileiras. Maar ook de link vanuit Duits perspectief wordt belicht: het lied ‘Youkali’ van Kurt Weill is een tango habanera over een fictief eiland vol mooie dromen. Het trio doet zijn naam eer aan door de indringende, te weinig gehoorde muziek van Hanns Eisler een belangrijke plaats te geven in het programma. Hun in 2012 uitgebrachte CD met dit programma kreeg 4 sterren in “Luister” en werd in het muziekblad HVT geprezen als ‘een klankjuweel’. Onlangs hebben zij in december 2016 wederom een cd uitgebracht met nog veel meer lovende kritieken. Zie daarvoor hun site www.eislertrio.com.

Hoop graag van u te horen of u eventueel geïnteresseerd bent in een optreden bij u met ons trio.

Reviews

Boek Eisler trio en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Eisler trio, Muziektheater, Klassiek, Akoestisch ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Annedee

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Eisler trio

Eisler trio is een ensemble uit Utrecht. Eisler trio speelt muziek in de stijlen Muziektheater, Klassiek & Akoestisch. Eisler trio heeft sinds de inschrijving op 06/10/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Eisler trio klinkt als: Hanns Eisler, Kurt Weill, Heitor Villa-Lobos, Almeida. Het repertoire van Eisler trio bestaat uit alleen eigen werk.

Eisler trio hanteert een richtprijs van €750 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.