SPAWN ( ska punk)

  (3)
  • Band   /   Aalten
  • #Ska #Punk #Reggae
  • Klinkt als Reel Big Fish, Madness, The Specials, Doe Maar, Mighty Mighty Bosstones
  • 3 geverifieerde boekingen

Indicatie €350 - €1000

Stuur een persoonlijk bericht naar SPAWN ( ska punk)

Check beschikbaarheid
SPAWN ( ska punk) , Ska, Punk, Reggae band

SPAWN is een energieke ska band uit Aalten (de Achterhoek) van de meest aanstekelijke soort. Opzwepende ritmes, pompende blazers, scheurende gitaren en een vuig orgel zorgen voor een verrassende mix van ska en punkrock, met invloeden van surf en reggae.

In oktober 2016 heeft SPAWN het derde studioalbum ‘Dance of the Lunatics’ uitgebracht. Het nieuwe album bruist van de energie en wordt positief ontvangen door de media. Volgens 3voor12 (2016) heeft SPAWN weer een plaat gemaakt vol met nummers die uitermate geschikt zijn voor de festivals. Ook buiten Nederland wordt het nieuwe album opgepakt.

SPAWN ging in 2017, 2018 en 2019 langs de podia en festivals om het nieuwe album te promoten bij het publiek, waaronder wederom Zwarte Cross en Paaspop. Zoals overal, gooide COVID-19 roet in het eten maar inmiddels staat de band te popelen om het koper weer uit het vet te halen.

Highlights
– Half miljoen streams op Spotify;
– Lunatics toegevoegd aan officiele Spotify Editorial playlist ‘Skatepark Punks’;
– Dance of the Lunatics op vinyl uitgebracht door Amerikaans platenlabel en platform Feedbands;
– (Inter)nationale media aandacht op radio en blogs.

SPAWN ging in 2017 en 2018 langs de podia en festivals om het nieuwe album te promoten bij het publiek, waaronder wederom Zwarte Cross en Paaspop.

Het album is te koop via de webshop, maar uiteraard ook te beluisteren via Spotify, iTunes en alle andere bekende online kanalen.

SPAWN is in 2001 ontstaan uit een stel jeugdvrienden in het Achterhoekse dorp Aalten. De band trad in het begin op als punktrio in diverse jongerencentra. Na de toevoeging van blazers binnen de band wordt ska – met invloeden van punk – de basis voor de muzikale formule. De bandleden deden hun inspiratie op door veel te luisteren naar British ska uit de 70’s & 80’s, en naar skapunkbands zoals Reel Big Fish, Mighty Mighty Bosstones en Mad Caddies. In 2005 kwam het dubuutalbum ‘Spawntaneous’ uit. Het album werd uitgeroepen tot album van de maand bij het Nationaal Pop Instituut. De videoclip van het nummer ‘Spam’ was te zien op muziekzender TMF. De band deed mee aan de Popronde en trad door heel het land op. ‘Hosdroplos’ uit 2008 is het tweede studioalbum van SPAWN. Het album kreeg wederom enthousiaste recensies in de media. Optredens op de Zwarte Cross, Paaspop en Paradiso volgden.

​Met honderden optredens in de benen en 3 platen op zak, zit de band nog altijd vol nieuwe energie om zalen en festivals op kop te zetten.

Bandleden
Roel Wensink (zang / gitaar)
Paul Heijnen (drums)
David van Lochem (bas)
Jaap Bulsink (toetsen)
Erik Rhebergen (trompet)
Derk Wikkerink (saxofoon)
Wout Kobes (trombone)

Muziek

LUNATICS

REDEMPTION

RESPAWNSIBILITIES

Reviews

Door op 15/06/2017

Fijne band om mee te werken en prima optreden verzorgd!

Door op 30/04/2017

wat een waanzinnige leuke band. bruisend van enthousiasme en energie. die weten echt een feestje te bouwen! soms tussen het publiek, met het publiek, maar vooral voor het publiek. een aanrader!

Door op 30/06/2016

Alles verliep zoals het hoorde

Contact

SPAWN ( ska punk) , Ska, Punk, Reggae band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Roel

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over SPAWN ( ska punk)

SPAWN ( ska punk) is een band uit Aalten. SPAWN ( ska punk) speelt muziek in de genres Ska, Punk & Reggae. SPAWN ( ska punk) heeft sinds de inschrijving op 14/01/2016 in totaal 3 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van SPAWN ( ska punk) klinkt als: Reel Big Fish, Madness, The Specials, Doe Maar, Mighty Mighty Bosstones. Het repertoire van SPAWN ( ska punk) bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: SPAWN ( ska punk) krijgt 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews.

SPAWN ( ska punk) hanteert een richtprijs van €350 - €1000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.