Celio Roberto Silva

  (7)
  • Band   /   Amsterdam
  • #Samba #Bossa nova #Wereldmuziek
  • Klinkt als Tom Jobim, Sergio Mendes ,Lenine, Djavan, Joao Nogueira
  • 8 geverifieerde boekingen

Indicatie €250 - €1200

Stuur een persoonlijk bericht naar Celio Roberto Silva

Check beschikbaarheid
Celio Roberto Silva , Samba, Bossa nova, Wereldmuziek band

Geniet van de warme stem van Célio Roberto Silva. Hij neemt je mee in vele Braziliaanse muziekstijlen. Het is swingen op de Samba, Bossa nova, Forró en MPB songs met muziek van o.a. Luiz Gonzaga, Gilberto Gil en de nieuwe funky sounds van Lenini uit het noordoosten van Brazilie.
Zijn perfecte swing op de gitaar en ongelooflijk uitgebreid repertoire nemen je gegarandeerd mee naar het warme Brazilië.

De band bestaat uit de bekende drummer Olaf Keus, die zich met recht de Brazilië specialist mag noemen. Hij speelde onder meer met de Brazilaanse zangeres Ceumar en het Mike dell Ferro Trio en vele andere wereldmuziek groepen. De ongelooflijk lekker groovende bassist Dave Sahanya o.a. bekend van Captain Hooke, speelt al jaren in verschillende formaties samen met Olaf. Zij vormen een hechte ritmesectie.
Als kers op de taart speelt het kwartet met jong talent Lucas Fiqueiredo Santana op saxofoon en dwarsfluit.

Célio Roberto Silva, komt uit Recife/Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Hij begon zijn muzikale carrière in de jaren '80, als kind werd hij al beïnvloed door de ritmes en groepen van landelijke maracatú en vele andere groepen uit Pernambuco. Later verhuisde hij naar de stad João Pessoa-PB, waar hij deelnam aan verschillende muzikale groepen die optraden tijdens concerten, festivals en culturele evenementen in het noordoosten van het land.
In het jaar 2000 ging hij, op uitnodiging van de Braziliaanse vereniging (Brésil an France), in Montpellier in Zuid Frankrijk wonen. Hij speelde op verschillende festivals en clubs in het zuiden van Frankrijk en in Europa. Tegenwoordig woont Celio in Amsterdam en zet hij zijn muzikale carrière voort met spelen en zingen op culturele evenementen door heel Nederland. Met zijn uitgebreide kennis van de verschillende Braziliaanse muziekstijlen wandelt hij met verbazingwekkend gemak door het gevarieerde landschap van de bossa nova naar de samba en van de frevo en forró naar de funk en Maracatu.

Onze jonge rijzende ster Lucas Figueiredo Santana uit Brazilië is dit jaar al vanwege zijn soepele, interessante spel en mooie toon opgevallen en gevraagd als gastsolist bij het Metropole Orkest, the New Collective Big Band en het jazz Orchestra van het Concertgebouw. Veelzijdigheid, energie en muzikaliteit definiëren Lucas Figueiredo Santana als saxofonist en op de klarinet en dwarsfluit. Lucas heeft een unieke manier getoond om zich uit te drukken door middel van muziek, waarbij hij de Braziliaanse samba-jazz, Bossa, kruist met choro en Jazz.
Hij is ook Keep an Eye Records-winnaar van 2020 en ook winnaar Downbeat Magazine in de categorie Small Jazz Combo. In april 2021 bracht hij zijn debut jazz album "Refections" uit met zijn 5tet dat door het publiek met enthousiasme is ontvangen.

Zing gezellig mee, dans als je daar zin in hebt en geniet. Te boeken als duo trio kwartet en quintet.

Enjoy a musical world tour with Célio Roberto Silva from Brazil. He will take you to many different Brazilian music styles, including Bossa Nova, Samba, Forró and Maracatu. Sing along comfortably, dance if you feel like it and especially enjoy the fun together.

Muziek

Leão do Norte

Paleio

Não deixa o samba morrer

Foto's

Reviews

Door op 17/09/2023

Het ging super! Gracias :)

Door op 09/11/2021

Great music and great atmosphere during a birthday party where Celio and a drummer performed in our apartment. Strongly recommended!

Door op 04/08/2020

I booked from germany a duo together with Olaf Keus, Percussion. It was a very friendly and oncoming contact with Olaf in english. The gig was a surprise for my husbands birthdayparty with 20 guestst, family and friends in a holiday house in Zeeland. We all had fun, we danced and sang the songs we knew. The voice and guitarplaying from Celio is exelent, professionell and empathic. The percussion gives the brazilian kick and is not to loud together with the voice. I recommend this musicians, it is absolutly authenthic. Thank you for your music!

Contact

Celio Roberto Silva , Samba, Bossa nova, Wereldmuziek band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Olaf

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Celio Roberto Silva

Celio Roberto Silva is een band uit Amsterdam. Celio Roberto Silva speelt muziek in de genres Samba, Bossa nova & Wereldmuziek. Celio Roberto Silva heeft sinds de inschrijving op 15/03/2019 in totaal 8 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Celio Roberto Silva klinkt als: Tom Jobim, Sergio Mendes ,Lenine, Djavan, Joao Nogueira. Het repertoire van Celio Roberto Silva bestaat uit alleen covers.

De optredens worden goed ontvangen: Celio Roberto Silva krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 7 reviews.

Celio Roberto Silva hanteert een richtprijs van €250 - €1200 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.