Lemon, Indie Rock, Pop, Funk band

Lemon live @ Muziekcafé Lohengrin

Lemon

Check het profiel!

02/04/2016 21.00

LEMON: SPACY, PSYCHEDELISCH, GROOVY

Hun begin vorige zomer verschenen album “Perfect It Will Never Be” - beschikbaar op CD, Spotify, iTunes, Amazon etc. - heeft verzamelde een paar top recensies. Festivalinfo waardeerde het album met 4 uit 5 sterren en schreef: “Lemon heeft een geweldig album afgeleverd, waarbij zonder moeite kan worden genoten van een ongedwongen en relaxte sfeer die het drietal in de vorm van een Britpop-klanktapijt over de luisteraar heen drapeert.” Refererend aan de titel van het album schreef Kindamuzik: “Lemon zet met deze spacy, psychedelische en groovy plaat een stap vooruit richting die illusie van perfectie.” En aan het eind van het jaar zette popjournalist Swie Tio het op nummer zes in zijn top-10 van beste albums van 2015.

Toch is Lemon’s reputatie vooral gebouwd op hun live-shows. Hun groovy Britpop met psychedelische invloeden krijgt elk publiek in beweging. Dat is de reden waarom de band al jaren van Zuid-Limburg tot Groningen door Nederland toert.

Van de kleinste kroeg tot zalen als Paradiso, De Melkweg, Tivoli of 013. Van Koningsnacht op de Noordermarkt in Amsterdam via de nationale Popronde en een reeks festivals tot live op 3FM: de Lemon-sound weet altijd een snaar te raken. Soms een gevoelige, maar meestal een intense. Hun belangrijkste inspiratie halen de mannen uit de MADchester-sound, waarmee bands als The Stone Roses, Happy Mondays, The Charlatans en Primal Scream begin jaren negentig de popwereld op hun kop zetten.

Het is dan ook geen toeval dat Lemon in Paradiso de support act was van Primal Scream en in De Melkweg van The Charlatans. Over hun show in het voorprogramma van die laatste band schreef VPRO's 3voor12: "Lemon houdt de Mancunian spirit in ere". Ja, die invloeden uit Manchester zijn zeker te herkennen, maar Lemon geeft hun sound een eigen Lemon-twist. Er zijn daarom ook recensenten die de Talking Heads, The Kooks, Kasabian of MGMT als referenties noemen. En dan zijn er weer anderen die eenvoudigweg van mening zijn dat Lemon een heel eigen geluid heeft.

Lemon vindt het allemaal prima, als ‘de energie’ maar blijft stromen. Natuurlijk gaat het om goede liedjes en de juiste noten raken, maar het verschil tussen een prima optreden en een echt lekker optreden is volgens de mannen dat er connectie wordt gemaakt met het publiek, waardoor iedereen de energie voelt stromen.Datum
02/04/2016
Tijd
21.00
Entreeprijs
3.-
Locatie
Muziekcafé Lohengrin
's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch