6 mooie muzikale tips voor het Red Light Jazz festival

Bij Tom

Struinend over de Wallen in Amsterdam besef je opeens wat voor prachtige historie de buurt heeft. Ook op het gebied van jazz muziek. Wanneer jazzmuziek uit de VS overkwam begon het gelijk te broeien in het stadshart van Amsterdam. In Casablanca, de Cotton Club en andere authentieke jazzclubs kwamen veel artiesten in de jaren 20 en 30 samen en de muzieksoort werd vanuit deze plek al snel verspreid over heel Nederland.

Het Red Light Jazz festival is opgericht om de rijke traditie van jazz in Amsterdam nieuw leven in te blazen. Het eerste weekend van juli 2015 vindt de tweede editie van het festival plaats rond het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam. Omdat je niet op een dwalende toerist tussen de rode lichten wilt lijken hebben we per dag wat hoogtepunten van het festival uitgekozen.

Vrijdag 3 Juli
Nederlands Jazz-icoon Hans Dulfer opent het Red Light Jazz Festival om 3 uur met een concert in The Bulldog Hotel. De saxofonist wordt dit jaar 75 en dit speciale jubileum wordt ook deze middag gevierd. Verwacht een middag vol sfeervolle jazz van één van de grootste muzikanten van Nederland. Op het internet kwamen we de volgende parel tegen.

S’avonds speelt op loopafstand van the Bulldog hotel de funk-band ZIEK in het hotel Torenzicht. De talentvolle groep speelt heerlijke dansbare funk en het café van het hotel zal het nog lang onrustig blijven.

Zaterdag 4 Juli
Red Light Jazz herdenkt op zaterdag trompettist Chet Baker (die in 1988 overleed doordat hij uit het raam van zijn hotelkamer in Hotel Prins Hendrik valt) met een Chet Baker memorial tegenover hotel Prins Hendrik. Verwacht heerlijke muziek van onder andere Aurelio Project. Kom dat kosteloos aanschouwen op de kade.

Tussen de foute kroegen en toeristische plekken in de Warmoesstraat staat het leuke Winston Kingdom. Deze avond is er een geweldige mix van artiesten zoals Trunk en Mushroom Mosis.

Op het dakterras van het Hilton in Amsterdam heb je een prachtig uitzicht op de stad. Voeg hier een gratis concert van zanger Patrick Verheij & friends aan toe en je hebt de ideale setting op de zaterdagavond (19:30).

Zondag 5 juli
Op de slotavond van het festival vindt in de Sint Olofskapel van NH Barbizon Palace het ‘Jazz Diner’ plaats, waar na een exclusief 3-gangen menu met bijpassend wijnarrangement de theatervoorstelling ‘New York Round Midnight – A Night At The Club’ wordt opgevoerd. Het publiek waant zich in een jazz club in New York in de jaren vijftig. Het geroezemoes verstomt, jazzmuzikanten verschijnen op het podium en brengen kolkende swing, meeslepende verhalen en smakelijke anekdotes in dampende sferen. Een ware happening waarbij het bruist van muziek en entertainment. DJ Maestro sluit de avond af.

Bekijk het volledige programma van het Red Light Jazz festival op http://redlightjazz.com/concerten/

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: jazz, amsterdam, red light jazz, hans dulfer, trunk, live muziek, bulldog hotel, winston kingdom, festival, chet baker, aurelio project